Ce alimente nu trebuie spălate niciodată înainte de a le găti

Ce alimente nu trebuie spălate niciodată înainte de a le găti

Carnea de pui nu trebuie spălată înainte de gătire FOTO Shutterstock

Este binecunoscut faptul că alimentele trebuie bine spălate înainte de consum. Însă, în unele cazuri, sfaturile specialiştilor nu se aplică. Dacă ai crezut că scapi de bacterii prin spălarea acestor alimente, mai gândeşte-te.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spălând alimentele înainte de consum sau de preparare, eliminăm murdăria, bacteriile şi prevenim toxiinfecţia alimentară. Există şi situaţii în care este mai periculos pentru sănătate să speli un aliment.

Unul dintre aceste alimente este carnea de pui. Nu numai că obiceiul nu duce la eliminarea bacteriilor sau a agenţilor patogeni, ci poate creşte riscul de contaminare. „Spălând puiul crud în chiuvetă, este posibil să răspândeşti bacteriile prin bucătărie, inclusiv pe suprafeţele curate, precum blaturi, prin stropire şi picurare”, spune expertul în nutriţie şi sănătate alimentară Eric Sieden, din New York. Singurul mod cu adevărat eficient de a scăpa de bacterii este de a găti carnea, iar regula se extinde întotdeauna şi la peştele crud şi la alte tipuri de carne.

Află aici ce alte alimente nu trebuie spălate niciodată înainte de preparare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările