Castraveţi muraţi în saramură. Crocanţi şi gustoşi!
0Pregăteşte-ţi cămara pentru iarnă. În mai puţin de 20 de minute, veţi pregăti cei mai gustoşi şi crocanţi castraveţi muraţi. Se vor potrivi de minune la iarnă alături de o tocăniţă, friptură sau fasole boabe.
Pentru un borcan de 3 litri aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
2 kg castraveţi mici sau medii (eu nu pun castraveţi mari)
1,5 L apă
30 g sare neiodata (cca. o lingură şi jumătate)
4-5 căţei de usturoi decojiti şi tăiaţi în 2
100 g hrean tăiat în fâşii lungi (cca 6-8 fâşii)
2-3 fire de cimbru uscat
2 -3 fire de mărar uscat (cu tije cu tot)
1 ardei iute
1 morcov tăiat rondele (opţional)
1 lingură de oţet alimentar (cca. 20 ml)
Citeşte continuarea articolului, aici!
Citeşte şi:
Ce să nu faci niciodată cu verigheta. Aduce ghinion
Secretul Andreei Mantea ca să nu se îngraşe nici măcar un gram! Ce bea în fiecare zi