Cartofii dulci vs. cartofii obişnuiţi: de ce sunt mai buni cei dintâi

Cartofii dulci vs. cartofii obişnuiţi: de ce sunt mai buni cei dintâi

Cartofi dulci vs. cartofi obişnuiţi FOTO i-lady.ro

Cartofii dulci vs. cartofii obişnuiţi. Cartofii se numără printre cele mai populare alimente din lume. Deşi sunt disponibili în mai multe sortimente, cei mai sănătoşi sunt cartofii dulci.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cartofii joacă un rol important în alimentaţia oamenilor, iar potrivit nutriţioniştilor, cartofii dulci sunt mai sănătoşi decât cartofii obişnuiţi. Aceşia conţin cantităţi mari de beta caroten şi vitamina C, nutrienţi care scad riscul de cancer, dar şi potasiu, mineral care poate coborî tensiunea arterială.

Iată ce alte calităţi mai au cartofii dulci în comparaţie cu cei obişnuiţi:
 

Cartofii dulci vs. cartofii obişnuiţi

1. Cartofii dulci conţin mai puţine calorii decât cei normali. De exemplu, 100 de grame de piure făcut din cartofi dulci conţine 86 de calorii, în timp ce aceeaşi cantitate de piure din cartofi obişnuiţi conţine 118 calorii. 

2. Cartofii dulci sunt mai bogaţi în proteine decât cei pe care îi consumăm în mod normal.

3. Cartofii dulci conţin niveluri ridicate de vitamina B6, care sczade riscul apariţiei bolilor degenerative, inclusiv de atac de cord. 

4. Cartofii dulci sunt o sursă mai bună de vitamina C, esenţială pentru fortificarea oaselor şi dinţilor, indicată pentru digestie şi bună pentru piele. În plus, vitamina C ne ajută să ne protejăm mai bine de toxine. 

5. Cartofii dulci conţin cantităţi mai mari de vitamina D, care întăreşte sistemul imunitar.

6. Cartofi dulci au un conţinut ridicat de fier, care sporesc energia şi numărul de celule roşii şi albe, îmbunătăţind rezistenţa sistemului imunitar.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: