Care sunt secretele pentru cele mai bune murături
0Suntem în plin sezon al murăturilor şi cu siguranţă vrei să prepari cele mai bune conserve. Aşa că ţi-am pregătit o listă amplă cu reguli esenţiale, sfaturi şi recomandări pentru a afla care sunt secretele pentru cele mai bune murături şi pentru ca borcanele sau sticlele cu legume, pastă de tomate sau bulion să reziste luni de zile în cămara ta.
• Unele femei obişnuiesc să potrivească saramura cu ajutorul unui ou. Astfel, saramura este suficient de concentrată dacă oul se ridică la suprafaţa lichidului.
• Pregătirea legumelor pentru conservat este alcătuită din mai multe etape: spălare, sortare, curăţire, tăiat sau tocat, opărire şi răcire.
• Toate legumele trebuie spălate înainte. Legumele rădăcinoase se înmoaie în apă, apoi se curăţă cu o perie pentru a îndepărta pământul de pe ele.
• Legumele se aleg după mărime sau după gradul ce coacere (la roşii, de exemplu).
• Rădăcinoasele (morcovi, ţelină, etc.) se răzuiesc cu cuţitul, apoi se spală din nou şi se usucă.
• La alte legume, este esenţial să înlături coaja, pieliţa, cotoarele, codiţele, seminţele – adică toate părţile care nu sunt bune de consumat.
Citeşte mai multe pe clickpoftabuna.ro şi află secretele pentru cele mai bune murături!