Care sunt deserturile care nu îngraşă

Care sunt deserturile care nu îngraşă

Zahărul din fructe, fructoza, se eliberează treptat în sânge şi astfel nivelul de insulină nu creşte brusc, aşa cum se întâmplă în cazul deserturilor preparate cu zahăr rafinat.

Oricât de mult ne-am dori să mâncăm orice vrem şi să nu ne ingrăşăm, acest lucru este imposibil. Asta nu înseamnă că, din când în când, nu ne putem răsfăţa cu ceva dulce.

Ştiri pe aceeaşi temă

Renunţă la zahăr
 
Chiar dacă în reţeta pentru desertul preferat este trecută o anumită cantitate de zahăr, poţi folosi mai puţin şi astfel vei reduce valoarea energetică a preparatului final. De exemplu, 100 de grame de zahăr înseamnă 387 de calorii. Cele mai multe reţete au în componenţa lor cel puţin 200 de grame de zahăr, fără să mai adăugăm valoarea energetică a celorlalte ingrediente. Nu este recomandat nici să înlocuieşti zahărul alb cu cel brun, în speranţa că vei mai reduce aportul caloric, deoarece diferenţa dintre ele este de doar 10 calorii pe suta de grame. În schimb, poţi înlocui zahărul cu un îndulcitor natural, cum este extractul de Stevia, care are indicele glicemic foarte mic şi capacitate de îndulcire mare.
 
Bine de ştiut!
 
În reţetele pentru dulciuri, poţi înlocui o cană de zahăr cu o linguriţă de extract lichid de Stevia sau cu o jumătate de linguriţă de Stevia pudră.
 
citeste totul despre: