Care sunt alimentele care ar trebui ţinute în frigider şi care este mai bine să fie păstrate la temperatura camerei

Care sunt alimentele care
ar trebui ţinute în frigider şi care este mai bine să fie păstrate la temperatura
camerei

Multe legume şi fructe trebuie lăsate la temperatura camerei înainte de a se coace/FOTO Daily Mail

Mai ales vara, când este foarte cald, suntem tentanţi să punem toate legumele şi fructele în frigider, ca să nu se strice. Nutriţioniştii ne avertizează însă că multe din aceste alimente trebuie ţinute la temperatura camerei şi puse la rece numai după ce sunt bine coapte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aloysa Hourigan, nutriţionist de renume din Australia, spune cum ar trebui să păstrăm câteva dintre cele mai folosite alimente.

Pâinea poate fi ţinută în frigider, dar aici se va usca. De aceea, cel mai bine ar fi ca pâinea să fie lăsată în congelator şi scoase afară doar câteva felii, care să fie gata pentru consum, scrie Daily Mail. Mulţi preferă să ţină pâinea la temperatura camerei, în sertar sau într-o cutie specială. Este foarte bine, dar trebuie mare atenţie ca nu cumva să mucegăiască din cauza umezelii.

Roşiile se coc mai bine dacă sunt lăsate la temperatura camerei, spune Aloysa. În frigider trebuie puse numai după ce s-au copt bine, pentru a preveni stricarea lor. Dacă sunt puse însă la rece înainte să fie bine coapte, ele nu vor fi prea bune la gust.

Portocalele trebuie şi ele lăsate să se coacă bine, pentru că numai aşa ne putem bucura de doza maximă de vitamine şi minerale. Pe de altă parte, dacă vor fi uitate prea mult timp la temperatura camerei, portocalele îşi vor pierde treptat doza de vitamina C.

Cartofii în schimb nu trebuie puşi la frigider niciodată. Cel mai bun loc pentru ei, ca şi pentru usturoi, este într-o cămară, un loc întunecos şi rece. Dacă vor fi lăsaţi în frigider se vor umezi, iar dacă stau la lumină se vor strica, iar coaja lor se va face verde.

Pepenele roşu ar trebui pus la frigider numai după ce este tăiat. Dar, după acest moment, este esenţial să fie lăsat la rece, altfel se va strica şi va fermenta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: