Brânza Gruyère din Elveţia, aleasă cea mai bună brânză din lume

Brânza Gruyère din Elveţia, aleasă cea mai bună brânză din lume

FOTO: independent.co.uk

Brânza elveţiană gruyère a fost declarată cea mai bună brânză din lume, în urma unei competiţii globale, desfăşurată o dată la doi ani în statul Wisconsin din SUA. La acest concurs s-au înscris participanţi din 26 de ţări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Michael Spycher din Berna, Elveţia, a devenit câştigătorul marelui premiu, după ce a participat la competiţia din statul Wisconsin şi i-a învins pe ceilalţi 3.667 de participanţi, scrie The Independent. Elveţianul a câştigat marele premiu şi în 2008. 

 
Brânza aflată pe locul doi a fost, de asemenea, elveţiană, în timp ce pe locul al treilea se află un tip de brânză gouda, cu origini olandeze. Acest concurs este cel mai important de acest tip din lume. 55 de juraţi (cercetători, specialişti în lactate, cumpărători de brănzeturi şi alţi experţi) verifică produsele; le evaluează gustul, mirosul şi textura.
 
În total, completul de judecată include oameni din 19 naţiuni. Cu toate acestea, unul dintre juraţi şi alte 30 de persoane din Japonia nu au putut participa la competiţie, deoarece nu li s-a permis să călătorească din cauza coronavirusului, au explicat organizatorii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: