Beneficiile uleiurilor vegetale. Care e cel mai bun pentru tine

Beneficiile uleiurilor vegetale. Care e cel mai bun pentru tine

Beneficiile uleiurilor vegetale. Care e cel mai bun pentru tine

Uleiurile vegetale sunt benefice pentru organism. Bogate în acizi graşi esenţiali, ele menţin echilibrul organismului şi îi conferă nutrimentele de care are nevoie. Folosite la gătit sau la salatele uşoare, dau gust alimentelor şi ajută la menţinerea sănătăţii organismului.

Beneficiile uleiurilor vegetale

 

Uleiul de nucă

 
Uleiul de nucă este cea mai bună alegere pentru conţinutul bogat în acizi graşi Omega-9, Omega-3, care ajută la elasticizarea arterelor şi reduce riscul bolilor cardiace. De asemenea, prezenţa acidului Omega-6 ajută în cazul artritei şi ajută la scăderea nivelului de colesterol, în timp ce Vitamina E din componenţa sa protejează sistemul nervos.
 

Uleiul de canola

 
Un alt ulei cu o serie de beneficii pentru organism este uleiul de canola. Sărac în grăsimi saturate, dar bogat în acizi graşi, consumul lui în măncăruri ajută la scăderea colesterolului. Mai este cunoscut şi pentru proprietăţile sale cicatrizante, dezinfectante şi diuretice; dar şi pentru conţinutul bogat în proteine, minerale şi glucide. Potrivit specialiştilor, acesta este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru gătit.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: