Aparenţele înşală: de ce o salată de la McDonald’s este mai nesănătoasă decât un Big Mac dublu

Aparenţele înşală: de ce o salată de la McDonald’s este mai nesănătoasă decât un Big Mac dublu

Salata ajunge astfel să conţină 730 de calorii, 53 de grame de grăsime şi 1.400 de miligrame de sare. FOTO CNBC.com

Chiar dacă o salată pare mult mai sănătoasă decât un produs clasic de fast-food, precum hamburgerul, în cazul lanţului de restaurante McDonald’s lucrurile stau exact pe dos.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cazul McDonald’s, salatele pot conţine mai multe calorii decât un hamburger. Salata Kale, de exemplu, un nou produs din meniul francizei de tip fast-food, conţine mai multe calorii, mai multă grăsime şi mai multă sare decât un burger Big Mac dublu, potrivit CBC News. 

Chiar dacă se bucură de o reputaţie bună datorită cantităţii semnificative de vitamine, unele ingrediente o transformă într-un produs nesănătos. Conform informaţiilor de pe site-ul McDonald’s, salata conţine „parmezan adevărat” şi salată verde „bogată în nutrienţi amestecată cu salată kale tânără”. 

Chiar dacă aceste incrediente par foarte sănăroase, dressing-ul adăugat, cremosul Asiago Caesar, alături de bucăţile crocante de pui, transformă radical preparatul. Salata ajunge astfel să conţină 730 de calorii, 53 de grame de grăsime şi 1,4 de grame de sare, mai mult decât burgerul Big Mac dublu, care conţine 680 de calorii, 38 de grame de grăsime şi 1,34 de grame de sare.

O asociaţie americană de sănătate, American Heart Association, susţine că, zilnic, cantitatea recomandată de sare este de 2.000 de miligrame, în timp ce numărul caloriilor consumate trebuie să varieze într 1.200 şi 1.500 de calorii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: