Alimente pe care nu trebuie să le reîncălzeşti niciodată
0Cu toţii avem obiceiul de a păstra mâncarea rămasă pentru mai târziu sau de pe o zi pe alta, însă unele alimente reîncălzite pot face mai mult rau decât bine, pentru că nu îşi menţin valoarea nutritivă. Află care sunt:
Ţelina
Folosită îndeosebi în supe, ţelina conţine nitraţi care se transformă în nitriţi, substanţe nocive pentru organism, atunci când este reîncălzită. Pentru a nu se transforma într-un aliment dăunător sănătăţii tale, este de preferat ca mai întâi să scoţi ţelina din supă, înainte de a reîncălzi. Acest lucru de aplică şi în cazul morcovilor.
Sfecla
Asemenea ţelinei şi morcovilor, şi sfecla conţine nitraţi care, reîncălziţi, se vor transforma în nitriţi. Ideal este să nu o mai consumi altfel decât rece, după ce a fost gătită.