Adevărul despre kaki, fructul miracol ce se găseşte în magazine în această perioadă

Adevărul despre kaki, fructul miracol ce se găseşte în magazine în această perioadă

Adevărul despre kaki, fructul miracol

Kaki sau Persimmon este un fruct exotic si delicios, mai puţin cunoscut la noi, însă din ce în ce mai prezent în supermarketuri. Este fructul unui copac înalt de aproximativ 10 metri, care poartă numele Diospyros (semnificând în greaca antică „fructul divin” sau „hrana lui Zeus”) şi care face parte din familia Ebenaceae. Se cunosc mai multe specii Diospyros kaki, cea mai cultivată fiind originară din Asia, respectiv Japonia şi China.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adevărul despre kaki, fructul miracol 

 
Acest fruct are mărimea unei piersici medii şi o culoare ale cărei nuanţe pornesc de la galben până la portocaliu închis. Coaja este tare şi lucioasă, iar pulpa este astringentă când este verde, iar când este coaptă — dulce şi moale. 
 
Este unul dintre fructele cu cel mai bogat conţinut nutriţional ce include vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P şi vitamina C; minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu şi cantităţi mici de fier şi zinc. 
 
Kaki este mai bogat în potasiu decât banana, iar studiile au arătat că acesta are de două ori mai multe fibre decât merele. Conţine carbohidraţi de bună calitate şi la fel de mulţi antioxidanţi ca ceaiul verde. Kaki mai este bogat şi în acizi organici, taninuri, proteine şi betacaroten, care îi dă culoarea. 
 
Fructul se culege toamna târziu şi se poate consuma proaspăt, uscat, sub formă de gem sau inclus în diverse salate şi preparate dulci.
 
 
 
citeste totul despre: