Adevărat şi fals despre gluten

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proteină care se găseşte în cereale şi care ajută la creşterea produselor de panificaţie, glutenul este deseori un aditiv controversat. Ar trebui să îl incluzi sau nu în dieta ta?

Poate cauza anumite afecţiuni – Adevărat

Deşi alimentele care conţin gluten nu pot afecta în cele mai multe din cazuri sănătatea unei persoane, există situaţii când includerea acestora în dietă poate avea efecte nocive. Aşa cum unele persoane au intoleranţă la lactoză, altele au la gluten, afecţiune cunoscută sub numele de boala celiacă. În cazul acestei afecţiuni, chiar şi consumarea unei cantităţi reduse de aliment care conţine gluten poate cauza o reacţie autoimună în organism. Dacă în primă fază persoana poate suferi de balonări sau de dureri abdominale, în timp pot apărea anemii, creşte riscul de osteoporoză şi chiar de infertilitate.

Alimentele fără gluten sunt mai sănătoase – Fals

Produsele care nu conţin gluten (gluten free), cele light sau cele cu 0 calorii au câştigat tot mai mult teren în ultima perioadă. Deşi de multe ori acest tip de alimente ne încântă, important de ştiut este că lipsa glutenului din dietă nu este un lucru care aduce beneficii.  Multe dintre produsele care nu conţin acest compus nu sunt neapărat mai sănătoase. Specialiştii în nutriţie spun că multe dintre ele au prea puţine vitamine şi minerale, ceea ce poate duce în timp la apariţia diferitelor carenţe.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite