Şi Moş Crăciun poartă mască. Un cofetar realizează figurine din ciocolată care poartă măşti: Aşa vor clienţii FOTO

Şi Moş Crăciun poartă mască. Un cofetar realizează figurine din ciocolată care poartă măşti: Aşa vor clienţii FOTO

FOTO pixabay.com

Un cofetar din Ungaria şi-a adaptat figurinele din ciocolată la vremurile tulburi pe care le trăim. Anul acesta, toţi Moşi Crăciunii său vor purta mască de protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când cofetarul Laszlo Rimoczi a decis să pună măşti figurinelor Moş Crăciun din ciocolată pe care le comercializează în micul său magazin dintr-o regiune rurală a Ungariei, intenţia sa era de a face o glumă care să descreţească frunţile oamenilor, în timpul pandemiei de COVID-19, informează Reuters, citată de Agerpres. 

Demersul său s-a dovedit a fi o iniţiativă abilă de afaceri după ce numărul comenzilor online a explodat, iar acum abia mai poate ţine pasul cu toate cererile.

''Cred că în momentul în care va sosi, Moş Crăciun va trebui să poarte mască, căci Moşul trebuie să fie un exemplu pentru oameni'', a spus Rimoczi, din atelierul aflat în spatele casei din localitatea sa natală, Lajosmizse, la circa 70 de kilometri sud de Budapesta.


FOTO Facebook 

Pentru a ţine pasul cu comenzile, a trebuit să simplifice designul, iar acum produce circa 100 de Moş Crăciuni pe zi, folosind ciocolată italiană fără gluten. Căciula Moşului o pictează în roşu, iar măştile le confecţionează din fâşii minuscule de marţipan alb, adăugând panglici din glazură.

Rimoczi a fost nevoit să schimbe şi designul figurinelor Moş Crăciun de dimensiuni mai mari, care iniţial au fost confecţionate fără măşti.

''Erau deja împachetate, dar a trebuit să le despachetăm şi să le punem măşti, căci acum clienţii noştri vor numai Moş Crăciuni cu măşti'', a spus acesta.

FOTO Bernadett Szabo/Reuters

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările