Şase trucuri pe care trebuie să le ştii când găteşti

Şase trucuri pe care trebuie să le ştii când găteşti

Carnea de pui poate fi stropită cu puţină bere daca vrem să se rumenească frumos. FOTO: Shutterstock

Realizarea unor preparate delicioase nu are la bază doar utilizarea unor alimente proaspete şi de calitate, de multe ori fiind nevoie să apelăm şi la mici trucuri pentru o masă reuşită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sfaturile primite de la cei care au experienţă în arta culinară sunt folositoare în momentele în care gătim şi vrem să fim siguri că produsul final al muncii noastre este o masă gustoasă.

1.Carnea de pui se rumeneşte frumos dacă înainte de a scoate de la cuptor o stropim cu puţină bere.

2.Cotletele devin fragede dacă înainte de le săra şi pipera sunt trecute prin apă în care s-a pus o lingură de oţet.

3.Mazărea îşi păstrează culoarea dacă în apa în care fierbe adăugaţi puţin zahăr.

4.Ouăle proaspete se aleg în felul următor: oul proaspăt e mai transparent la mijloc decât la capete. Dacă punem un ou într-un vas cu apă şi el cade la fund, e proaspăt, dacă pluteşte, este mai vechi. Coaja unui ou proaspăt este aspră, a celui vechi este lucioasă.

5.Solzii peştilor se curăţă mai uşor dacă înainte de a începe activitatea noastră, peştele se înmoaie în apă care clocoteşte.

6.Ţelina capătă adesea, după fierbere, o culoare gri. Pentru a-şi păstra culoarea albă, înainte de fierbere, puneţi-o într-un vas de apă în care a fost pusă şi o linguriţă de oţet.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: