Înlocuitori de sare. Alternative naturale pentru un consum mai scăzut de sare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă să se consume zilnic mai puţin de o linguriţă de sare. Un studiu arată că simpla reducerii a cantităţii de sare consumată ar salva în jur de 2,5 milioane de vieţi.

Dacă nu staţi prea bine cu pulsul, sunteţi predispuşi la probleme cardiace, prima măsură pe care trebuie să o luaţi în ceea ce priveşte alimentaţia este să reduceţi aportul de sare. 

Însă, în general, sare în exces nu este indicată pentru nimeni. Poate duce la pierderea osoasă, poate declanşa boala autoimună, creşte riscul fracturilor şi agravează problemele inflamatorii. 

În ceea ce priveşte înlocuitorii de sare, deocamdată părerile sunt împărţite. Ne referim la combinaţiile de clorură cu un alt mineral. Pentru a vă asigura că nu vi se întâmplă nimic rău şi că scăpaţi de o problemă şi intraţi în alta, cel mai bine înainte de a consuma astfel de săruri, e mai bine să vă adresaţi unui medic. 

Există în comerţ câteva trucurie naturale, care v-ar putea face să reduceţi cantitatea de sare pe care o puneţi în mâncare.

Atât medicii nutriţionişti, cât şi bucătarii recomandă sarea în combinaţie cu unele legume şi condimente aromatice. Un înlocuitor este sarea de usturoi. E o combinaţie între sare şi pudră de usturoi. Bucătarii spun că usturoiul potenţează gustul şi nu mai este nevoie de multă sare. 

De asemenea, la fel ca usturoiul, se mai pot face combinaţii de sare cu pudră de ceapă, cimbru măcinat sau piper măcinat. Toate acestea, la fel ca şi usturoiul, vor potenţa gustul mâncărurilor. 

Un alt înlocuitor de sare ar mai fi o combinaţie cu acidul citric. Însă, deocamdată, părerile sunt împărţite  şi nu e clar dacă acidrul citric nu cauzează probleme de sănătate. De asemenea, medicii mai recomandă sarea de mare, care este un pic mai săracă în sodiu.  

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite