Îngheţată delicioasă de casă: reţeta lui chef Adi Hădean
0Reţeta lui chef Adi Hădean necesită doar 3 ingrediente este şi foarte uşor de preparat. După 4 ore de stat la rece, aceasta poate fi un desert savuros inclusiv pentru copii.
Ingrediente:
300 g iaurt gras (pus la strecurat într-o sită fină, să se scurgă bine zerul)
200 g lapte condensat şi îndulcit
3-4 linguri de dulceaţă de fructe / o mână de fructe de pădure proaspete ori congelate
Mod de preparare:
Amestecaţi iaurtul cu laptele într-un bol, apoi adăugaţi dulceaţa sau frcutele de pădure. Amestecaţi totul foarte bine cu un blender, până obţineţi o compoziţie omogenă.
Turnaţi compoziţia într-o tavă/caserolă şi daţi-o la congelator. Nu uitaţi să amestecaţi totul cu o furculiţă, din oră în oră, pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă.
După aproximatvi patru ore, îngheţata poate fi savurată.
Sursa: adihadean.ro