7 moduri în care poţi folosi cafeaua în această vară: sub formă de cocktailuri, deserturi sau în feluri principale, aceasta vă poate oferi doza necesară de energie

7 moduri în care poţi folosi cafeaua în această vară: sub formă de cocktailuri, deserturi sau în feluri principale,
aceasta vă poate oferi doza necesară de energie

În cazul în care ai epuizat toate modalităţile clasice de a prepara carnea, poţi încerca o reţetă bază de cafea. FOTO bustle.com

În opinia unora, cafeaua consumată zilnic reprezintă doza necesară de energie, un mod simplu şi ieftin de a face faţă oboselii. Aceasta poate fi consumată sub diverse forme: în cocktaiul-uri, deserturi şi chiar în feluri principale de mâncare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iubitorii de cafea pot descoperi metode diverse de a introduce cafeaua în tot mai multe preparate, combinând-o cu diverse ingrediente pentru a abţine cocktaiul-uri, deserturi şi chiar în feluri principale de mâncare . Toate aceste reţete sunt uşor de preparat,  fiind gata într-un timp relativ scurt.

Mâncare marinată (foto sus)

În cazul în care aţi epuizat toate modalităţile clasice de a prepara carnea, puteţi încerca reţeta propusă de blogerul Tori Avey. Lăsând la o parte toate băuturile şi deserturile care au la bază cafeaua rece, de această dată vorbim de un fel de mâncare principal,  în care preparatul ţine locul unui sos. Astfel, cu o cană de cafea rece şi câteva linguri de rom, aţi obţinut sosul perfect pentru o friptură delicioasă.


Frappuccino cu caramel (FOTO bustle.com)

Acesta este  o variantă inovatoare a clasicului frappuccino. Este o băutură perfectă care poate fi savurată într-o zi toridă de vară. Rece, spumos şi dulce (după preferinţe) frappucino caramel îmbină gustul cafelei reci, cu laptele şi caramelul.

Cuburi de gheaţă din cafea  (FOTO bustle.com)

Puteţi încerca această metodă pentru a păstra  cafeaua rece. Nediluată, aceasta poate fi transformată în cuburi de cafea. Este soluţia perfectă, care păstează  gustul intens, bogat şi puternic de cafea, scrie bustle.com.

Cocktail-uri  (FOTO bustle.com)

Blogul „Jelly Toast” propune folosirea cafelei şi în cocktail–uri. Dacă sunteţi mai îndrăzneţi, puteţi combina cafeaua rece chiar şi cu vodka. Cu ajutorul unui shake puteţi amesteca toate ingredientele şi astfel, puteţi obţine un cocktail răcoritor.

Mocha Granita (FOTO bustle.com)

Dacă numele nu vă spune nimic, atunci trebuie să încercaţi desertul pe care vi-l propune site-ul gastronomic„A Cozy Kitchen”.  Mocha Granita este combinaţia ideală dintre cafea şi ciocolată. Timpul efectiv de preparare este scurt, mai ales că nu implică coacere. Astfel, puteţi avea parte de un desert delicios şi rece de vară, iar în funcţie de preferinţe puteţi adăuga şi frişcă.

Milkshake-ul cu cafea şi prăjiturele (FOTO bustle.com)

Site-ul „How Sweet” recomadă această reţetă, care este bazată pe cafea rece. Poate fi preparată pentru micul dejun sau chiar şi pentru prânz. Milkeshake-ul din lapte şi cafea rece este combinat cu gustul fursecurilor. Această combinaţie are un gust irezistibil.

Milkshake-ul vietnamez (FOTO bustle.com)

Acest preparat propune o variantă revoluţionară a milkshake–ul tradiţional. Ingredientele propuse de  site-ul „A Cozy Kitchen” pentru această băutură este cafea rece, lapte dulce condensat, îngheţata de cocos şi gheaţă. Cu toate aceste ingrediente poţi obţine nu numai o băutură, ci şi un desert pe gustul tuturor.

.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: