7 alimente de evitat în supermarketuri: de ce nu este indicat să cumpăraţi pâine, mezeluri, condimente măcinate sau salată ambalată

De prea multe ori nu ne gândim la ceea ce luăm în grabă de pe rafturile supermarketurilor, dar acest lucru ne poate pune în pericol sănătatea. Bright Side ne arată care sunt produsele pe care nu ar trebui niciodată să le puneţi în coş şi motivele pentru care să vă feriţi de ele.
Cu provire la maioneza, numai o gospodina lenesa sau nepriceputa cumpara asa ceva din supermarket.Maioneza prin componentele ei naturale este un produs supus unei alterari rapide. Este la mintea puiului de gaina sau de curca neeclozat ca cea care zace cu lunile pe rafturile supremarketurilor si nu numai, este umflata cu conservanti si alti aditivi nesanatosi. Cea mai buna maioneza este cea preparata in casa din galbenus de ou sau ou intreg, cu sare , ulei mustar, si zeama de lamaie.Mai ales acum cand exista in fiecare bucatarie cel putin un blender, daca nu un robot de bucatarie mai complex. Si preparata numai acea cantitate care se consuma in maxim 24-36 de ore si in acest caz preparatele tinute la frigider. Verdeturile deasemenea nu cred ca este cineva nebun sanu le spele la jet de apa , indifernt de ce scrie pe ele. Mai mult ele trebuie clatite inatai cu un amestec de apa cu otet (50%) si pe urma clatite la jet de apa.Otetul este un bun desinfectant. Se recomanda ca intr-un pulverizator sa aveti un asemenea amestec si sa pulverizati cu el recipientele cu lactate si ambalajele etanse ale unor alimente vidate inainte de a le introduce in frigider. Dupa pulverizare trebuie sterse cu prosoape de hartie.
Imi place mesajul dvs, dar am o mica observatie: nu numai “gospodinele” pot face maioneza, ci si “gospodinii” -). Bucataria e locul ambelor sexe! Toata casa e locul ambelor sexe! -) Pentru vegani, o reteta de maioneza din : - avocado / cartof fiert / lapte de soia (eu nu folosesc niciodata soia sau derivate din soia pentru ca aproape toata productia mondiala este modificata genetic, ceea ce duce la grave perturbari hormonale! Si acesta este unul dintre motivele pentru care americancele au mari probleme cu tot organele genitale / aparatul reproducator pentru ca aproape orice preparat alimentar are in compozitie soia, deci, parerea mea, NU soia!) - ulei presat la rece - mustar - zeama de lamaie - sare - piper Se baga toate ingredientele intr-un pahar inalt si ingust de blender vertical si se mixeaza cateva zeci de secunde. Maioneza e pentru pofticiosi, pentru ca cine vrea sa se hraneasca cu adevarat sanatos, renunta totalmente la asa ceva (ulei mult). Un avocado simplu, copt, cu zeama de lamaie deasupra, e pur si simplu DELICIOS! Iar legumele, salatele si fructele se pot lasa 20-30 minute in chiuveta plina de apa cu 2 linguri de bicarbonat, apoi se spala si se clatesc sub jet de apa. Sau se mai poate pune in chiuveta o lingurita de apa oxigenata pentru a distruge microbii, bacteriile etc.
De regula fac maioneza acasa.
Foarte utile sfaturile din articol !
Acum imi dau seama de ce imi venea sa explodez dupa ce mancam paine de la supermarket....
Recomand cu încredere cumpărarea pâinilor de la mici brutării eco unde te poţi interesa asupra procesului de fabricaţie. Bineînţeles, capetele de sfoară şi şoarecii încorporaţi în aluat sunt incluşi în preţ şi dau o savoare deosebită pâinii, reliefând caracterul autentic al modului în care mâncau strămoşii noştri. De asemenea o pâine făcută cu făină eco măcinătă profesionist între două pietre clasice de moară vă scoate relativ repede un dinte din gură. O vizită ulterioară la stomatolog este exclusă pentru că nu este eco, măreşte amprenta de carbon a lumii şi, în definitiv nici strămoşii noştri puteau să trăiască şi ei fără dinţi în gură.
Scuze... în definitiv şi strămoşii noştri puteau să trăiască şi ei fără dinţi în gură.
Va puteti cumpara o masina de facut paine cu 3-4 sute de lei si va faceti din faina 650 o paine clasa I , cum vreti , dupa retete gasite in cartea de bucate sau luate de la bunici care aveau cuptor in curte.
Teoretic, ai dreptate! Un kilogram de pâine făcută în acest aparat iese cu 30-40% mai ieftin decât cel mai ieftin kilogram de pâine din comerţ făcută cu ingrediente cumpărate de la magazinul de lângă bloc. Cu tot cu curent şi amortizarea aparatului. Timpul de punere în operă este de două trei ori mai mic decât drumul pînă la magazinul alimentar. Şi cu toate astea cumpăr în continuare de la magazin pâine neecologică şi plină de E-uri!