6 trucuri de gătit care te transformă într-un Master Chef
0Uneori, lucrurile care ar trebui să fie simple în bucătărie pot fi o sursă de frustrări. Chiar şi cei mai buni bucătari au nevoie de puţin ajutor pentru a le uşura treaba. Iată 6 ponturi care te vor ajuta la gătit.
1. Previne lipirea pastelor fără ulei
Mulţi oameni au impresia că adăugarea uleiului în apă înainte de fierberea pastelor este o metodă prin care eviţi lipirea lor. Nu e ceva neadevărat, dar uleiul face totodată ca sosul să alunece de pe paste. Dacă foloseşti o cantitate potrivită de apă, un litru la 100 de grame de paste uscate şi 1,5 litri la 100 grame la paste proaspete, vei rezolva ambele probleme.
2. Foloseşte bicarbonat de sodiu pentru o decojire mai uşoară a ouălor
Adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu în apa rece din oală înainte să puneţi ouăle la fiert. Atunci când apa fierbe , acoperiţi oala, luaţi-o de pe foc şi aşteptaţi 13 minute. Veţi vedea că ouăle se vor decoji mult mai uşor.
3. Reîncălzeşte mâncarea în formă de inel
Aranjează mâncarea pe care doreşti să o reîncălzeşti în formă de cerc şi lasă centrul gol înainte să o bagi la cuptorul cu microunde. Mâncarea se va încălzi în mod egal de fiecare dată.
4. Nu ţine peştele prea mult pe foc
Cei mai mulţi peşti au nevoie de doar 3-5 minute pentru a fi gătiţi pe fiecare parte. Dacă ai un termometru pentru carne la îndemână, temperatura perfectă este de 145 de grade.
5. Împiedică pălirea salatei cu un prosop de hărtie
Dacă înfăşori salata verde într-un prosop de hârtie înainte să o pui la frigider va rămâne proaspătă mai mult timp. Prosopul de hârtie absoarbe excesul de umezeală care poate cauza ofilirea.
6. Timpul de fierbere al ouălor
Dacă preferi gălbenuşul moale, fierbe ouăle timp de 6 minute, iar dacă vrei să complet gătite lasăle timp de 10 minute pe foc.
Sursa: Life Hack