5 paşi pentru a pregăti chifteluţe suedeze ca la carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delicioasele chifteluţe suedeze, la fel ca toate reţetele tradiţionale, au sute poate chiar mii de variante, dar ceea ce au aproape toate în comun este faptul că sunt făcute din carne tocată de porc şi de vită, conţin lapte şi pâine (ca agent care leagă compoziţia) şi sunt acoperite de un sos bogat şi delicios. Bineînţeles, un ingredient pe care clasica reţetă de chifteluţe suedeze îl are la bază este dulceaţa de merişoare.

1. Carnea pentru chifteluţe suedeze

Un singur tip de carne nu va fi de ajuns. Pentru a obţine cea mai bună textură şi o savoare aparte, trebuie să combini carnea de porc şi carnea de vită. Unele reţete pot include chiar bucăţi mai grase de carne de porc, tocată, şi puţin bacon, pentru un plus de gust. Împreună, cele trei tipuri de carne (alături de pâinea înmuiată în lapte) vor menţine chifteluţele moi şi vor produce suficientă grăsime pentru ca tu să faci un sos extraordinar.

2. Condimentele pentru chifteluţe suedeze

La fel ca orice reţetă care are o paletă largă de variante, şi aceste chifteluţe suedeze pot fi asezonate cu un număr cât mai mare de ierburi aromatice şi condimente, după preferinţă. De exemplu, o reţetă poate să aibă pe lista de ingrediente: piper alb, ienibahar, ghimbir şi nucşoară în cantităţi mici.

Afla mai multe pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite