17 trucuri pe care le poţi face cu ajutorul cuptorului cu microunde

17 trucuri pe care le poţi face cu ajutorul cuptorului cu microunde

Microundele te scapă de lacrimile vărsate atunci când tai ceapa. FOTO Viral Nova

Mulţi oameni au cuptoare cu microunde şi majoritatea le folosesc zilnic pentru a încălzi mâncarea, fără să se gândească la alte modalităţi prin care „microundele” le pot uşura viaţa.

Ştiri pe aceeaşi temă1. Nu mai vrei să lăcrimezi atunci când tai ceapa? Curăţ-o şi bag-o la microunde pentru 30 de secunde şi vei scăpa de această neplăcere.

2. Poţi dezlipi un timbru fără să-l deteriorezi. Udă-l puţin şi-apoi bagă plicul la microunde pentru 20 de secunde. Se va dezlipi uşor.
3. Dacă zahărul brun din bucătăria ta s-a întărit, pune o hârtie umedă într-o cutie, apoi pune zahărul, închide cutia cu grijă şi pune-o la microunde pentru 20 de secunde. Problemă rezolvată!4. Dacă ţi s-a întâmplat să-ţi explodeze mâncarea în cuptor, îl poţi curăţa cu uşurinţă în felul următor: pune apă şi puţin oţet într-un castron, introdu castronul în cuptorul cu microunde, apoi setează cuptorul la cinci minute. Cu o cârpă şi cu ajutorul aburilor creaţi vei scăpa rapid de murdărie.5. O altă modalitate prin care poţi curăţa cuptorul cu microunde este să pui câteva lavete de hârtie ude înăuntru şi să setezi cuptorul la 3-5 minute. Aburul va înmuia, şi în acest caz, murdăria. După ce se usucă, poţi folosi lavetele pentru a curăţa interiorul.6. Pătrunjelul şi alte ierburi se usucă perfect cu ajutorul cuptorului cu microunde. Pune puţin pătrunjel pe o lavetă de hârtie şi bagă-l la microunde pentru 2-4 minute.7. Dacă vrei să înmoi mierea cristalizată, scoate capacul borcanului şi bagă-l la microunde pentru aproximativ două minute.8. Ai nevoie de o compresă fierbinte? Udă un prosop şi bagă-l în cuptor pentru un minut.9. Pentru mai mult suc de lamâie, bagă lămâia la microunde pentru 20 de secunde. O vei stoarce mai uşor şi vei obţine mai multă zeamă de lamâie.10. Curăţă usturoiul într-o clipă - dacă îl vei băga la microunde pentru vreo 20 de secunde, îl vei putea curăţa mult mai uşor.11. La fel poţi proceda şi cu piersicile şi cu roşiile- încălzeşte-le pentru 30 de secunde, iar coaja va deveni foarte uşor de curăţat.12. Pune apă şi puţin oţet într-un bol termorezistent. Pune apoi oul. Acoperă bolul cu folie de plastic şi bagă-l la cuptor pentru 30 de secunde. După, întoarce oul cu grijă pe partea cealaltă, bagă-l din nou la microunde şi setează cuptorul pentru încă 20 de secunde.13. Dacă ai uitat să pui lintea sau boabele la înmuiat peste noapte, pune-le într-un bol cu puţin bicarbonat de sodiu şi adaugă apă. Ţine-le la microunde pentru 10 minute, iar apoi scoate-le şi lasă-le să se răcească. Le poţi folosi, după 30-40 de minute, în reţeta ta.14. Dacă bagi pâinea uscată la cuptor, înfăşurată în şerveţele, pentru 10 secunde, se va înmuia.15. Dacă nu vrei ca roşiile, legumele, sau dovlecii să-ţi explodeze în cuptor, ciupeşte-le coaja înainte să le bagi la microunde.16. Dacă chipsurile nu mai sunt crocante, le poţi pune pe un şerveţel de hârtie în cuptorul cu microunde şi vei rezolva problema.17. Condimentele, seminţele şi alunele vor deveni mult mai aromate după 15 secunde în cuptorul cu microunde.

 

Citeşte şi:


GRAFIC De ce plângi de la ceapă şi de ce este amară cafeaua? Efectele ciudate ale mâncării, explicate pe înţelesul tuturor

E mai sănătos să nu crezi tot ce vezi: 6 mituri demontate despre alimente

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: