10 sfaturi „culese” din cele mai importante cărţi de gastronomie

10 sfaturi „culese” din cele mai importante cărţi de gastronomie

O linguriţă de oţet în aluatul de plăcintă face crusta mai crocantă. FOTO cuisineconcepts.org

În timpul sărbătorilor de iarnă, picioarele meselor „tremură” sub greutatea feluritelor bucate. Cum reţetele sunt multe şi variate, orice bucătar amator ar fi uşor de debusolat, aşa că o listă de trucuri extrase din cărţile de gătit i-ar fi foarte folositoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a sări în ajutorul celor care pun osul la treabă şi pregătesc o masă îmbelşugată de sărbători, jurnaliştii de la „Huffington Post” au adunat, din cărţile de gătit cu reţete speciale, sfaturi folositoare amatorilor:
 
1. Pentru un plus de savoare, adaugă piure de alune picante –  Harold Dieterle’s Kitchen Notebook, Harold Dieterle şi Andrew Friedman
 
2. Adaugă ulei de măsline pentru un sos guacamole mai cremos –  Sunday Suppers, Karen Mordechai
 
3. Dacă faci pastele în casă, asigură-te că ai frământat aluatul suficient de mult, de preferat între 8 şi 10 minute – America Farm to Table, Mario Batali and Jim Webster
 
4. Pentru orez brun mai „pufos”, pune-l la înmuiat cu 30 de minute înainte să îl găteşti –  My Perfect Pantry, Geoffrey Aakarian
 
5. În loc să mărunţeşti usturoiul, pune un căţel de usturoi într-o tigaie cu ulei rece, apoi lasă să se încălzească timp de câteva minute. Pe măsură ce tigaia se încălzeşte, uleiul va lua aroma usturoiului – A Good Food Day, Marco Canora
 
6. Pune o linguriţă de oţet la aluatul de plăcintă pentru a obţine o crustă crocantă – Make it Ahead, Ina Garten
 
7. Pentru un gust fin de usturoi, freacă vasul de gătit cu un căţel – A Kitchen in France, Mimi Thorisson
 
8. Ce trebuie să conţină oala cu apă în care se fierb pastele: apă, un sfert de ceaşcă de sare şi o mână de griş – Flour + Water, Thomas McNaughton
 
9. Pentru salate cu aspect frumos, ignoră-ţi instinctele şi foloseşte ingrediente care au aceeaşi culoare, chiar dacă nu sunt numai legume, precum măr roşu şi ţelină roşie – Plenty More, Yotam Ottolenghi
 
10. Amestecă untul topit cu zeamă de lămâie pentru a obţine lichidul cu care se unge carnea înainte de a fi băgată la cuptor – Ruhlman’s How to Roast, Michael Ruhlman
 
Citeşte şi:
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările