Bucătărie
Articol publicitar

Ce este mai bine să alegi: un prăjitor de pâine sau un aparat de sandviciuri?

Ce este mai bine să alegi: un prăjitor de pâine sau un aparat de sandviciuri?

Toaster, sandwich maker, prăjitor de pâine: toate aceste nume descriu dispozitive care vor facilita pregătirea micului dejun zilnic. După achiziţionarea unui astfel de dispozitiv, puteţi economisi mult timp, ceea ce este valabil mai ales pentru familiile mari. Atunci când alegeţi un "ajutor", ar trebui să decideţi exact ce funcţii vor fi solicitate, deoarece toaster-ul, prăjitorul de pâine şi aparatul de făcut sandvişuri oferă diferite funcţii.

Sfaturi inedite de acum un secol pentru o masă reuşită: „Dai deoparte imbecilii şi snobii şi pui pe listă proprietari de stomacuri sănătoase şi femei drăguţe”

Sfaturi inedite de acum un
secol pentru o masă reuşită: „Dai deoparte imbecilii şi snobii
şi pui pe listă proprietari de stomacuri sănătoase şi femei
drăguţe”

În 1926, Henriette Krupenski Sturdza, verişoara marii actriţe Lucia Sturdza Bulandra, a publicat volumul ”Carte de bucate veselă! Scrisă de o bunică”. Cartea prezintă, pe un ton plin de amuzament şi cu multe istorisiri, zeci de reţete culinare româneşti, plus sfaturi pentru o masă reuşită.

Cum se prepară Crepes Suzette după reţeta originală franceză

Cum se prepară Crepes Suzette după reţeta originală franceză

Crepes Suzette ar fi fost inventate de un picolo de 15 ani, la celebra Café de Paris din Monte Carlo, în 1895. Acolo se afla Prinţul de Wales, viitorul rege Eduard al Marii Britanii. Tânărul picolo s-a grăbit să-i servească prinţului desertul, însă clătitele au luat foc. Flambarea a fost exact elementul care l-a făcut pe prinţ să savureze desertul.

Bucătărie
Articol publicitar

Ce trebuie să ştiţi despre cârnaţi

Ce trebuie să ştiţi despre cârnaţi

Toată lumea iubeşte cârnaţii. Sunt un preparat excelent pentru micul dejun, prânz sau cină. Este gustos ca atare şi este, de asemenea, un ingredient vital pentru o mulţime de reţete grozave. Este disponibil chiar şi preparat cu diferite tipuri de carne, inclusiv pui şi curcan.

Bucătărie
Articol publicitar

Doi noi burgeri premium creaţi de Chef Foa în meniul McDonald’s - Epic Beef şi Chicken Legend

Doi noi burgeri premium creaţi de Chef Foa în meniul McDonald’s - Epic Beef şi Chicken Legend

Doi noi burgeri premium, în ediţie limitată, Epic Beef şi Chicken Legend, au intrat zilele acestea în meniul McDonald’s din întreaga ţară. Creaţi după o reţetă dezvoltată de Chef Foa, noile vedete din gama de produse McDonald’s consolidează poziţia companiei pe segmentul de burgeri premium – un segment aflat în creştere în ultima perioadă, pe măsură ce românii devin din ce în ce mai exigenţi cu experienţele culinare.

În ultimii 30 de ani, de când legăturile cu Occidentul s-au reluat influenţând atât cultura, societatea, cât şi obiceiurile culinare, de când frontierele nu mai sunt bariere de netrecut ci puncte de trecere şi de circulaţie, am constatat popularitatea în creştere a multor preparate culinare din alte ţări, deşi, într-un fel sau altul, acestea se regăsesc şi în bucătăria tradiţională românească.

acum 1 an · comentarii (23)

Aria TNB e restaurantul panoramic de pe acoperişul Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), deschis de vreo două luni. Cei care au 18 Lounge, restaurantele şi cafenelele The Embassy şi probabil că şi altele, au preluat ambele spaţii puse la dispoziţie de către TNB pentru acest scop, adică pentru a face restaurante. Pe primul l-au deschis în vară, Angelo Grasso. Am scris despre el, mi-a plăcut cum l-au amenajat, şi mâncarea a fost şi ea destul de bună.

acum 2 ani · comentarii (0)

Am auzit de multe ori vorbindu-se despre restaurante cu adevărate bucătării fine şi fine dining în afara Bucureştiului, însă nu am ajuns până zilele trecute la vreunul dintre acestea. Toate cele menţionate sunt în Ardeal, în special la Cluj şi în zona Braşovului. Oltenia, Dobrogea sau Moldova nu au apărut vreodată în discuţii, şi nici nu cred că se va întâmpla prea curând. Dar tare aş vrea să mă contrazică cineva...

acum 3 ani · comentarii (0)

Scriam zilele trecute că nu am văzut niciodată până acum atâtea deschideri de restaurante noi în Bucureşti. Ceea ce înseamnă că şi închiderile sunt la fel de multe, fiindcă majoritatea celor noi au luat locul altora care au fost acolo. Uneori într-un şir mai lung de dispariţii şi apariţii în aceeaşi casă. Câteodată ale aceloraşi proprietari, care încearcă alt concept, cu altă bucătărie şi cu alt nume, dacă cel de dinainte nu a mers bine.

acum 3 ani · comentarii (1)

Niciodată nu am văzut atâtea restaurante noi, câte au apărut în ultimele luni în Bucureşti. Şi le cunosc bine pe cele din oraş, de treizeci de ani mănânc zilnic la câte unul dintre ele, dacă nu chiar la două într-o singură zi. Iată-le pe cele deschise în ultimele luni – şi nu am inclus aici şi cafenelele mici, ci numai restaurantele şi localurile în care poţi mânca.

acum 3 ani · comentarii (1)

Am citit de atâtea ori Căldură Mare a lui Caragiale, filmul cu Radu Beligan şi Marin Moraru nu cred că poate fi uitat de cineva, ba ţin minte şi teatrul radiofonic. Şi am considerat întotdeauna celebrul dialog ca o ficţiune, o născocire genială a imaginaţiei lui Caragiale. Asta până astăzi, când am realizat cu uimire că scena e reală...

acum 3 ani · comentarii (6)

Cu o filosofie pragmatică de business, dublată de o rigoare nemţească, fără orgolii sau ranchiune dâmboviţene, Ana Consulea construieşte „sănătos“ o afacere de succes. Prăjiturile ei, fie că sunt realizate după vechi reţete româneşti, fie că transpun gustul fin al deserturilor franţuzeşti, au atâta succes pentru că aplică o regulă simplă, dar fundamentală: mâncarea nu e un moft ce ţine de orgolii, ci e făcută pentru a aduce bucurie celor din jur.

acum 3 ani · comentarii (3)

Aşadar, trebuie „educat“ clientul bucureştean sau nu? În fond, marketingul s-a cristalizat în jurul principiului de bază că trebuie să-i dai clientului exact ceea ce vrea şi îţi cere, uneori de-a dreptul imperativ, revendicativ şi cu mojicie. Dacă da, cine să facă asta? Restaurantele, o instanţă detaşată, altcineva? Subiect pentru un lung şi separat articol, desigur.

acum 3 ani · comentarii (0)

Ca de fiecare dată, în ultima săptămână din ianuarie decernăm premiile şi menţiunile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucureşti pe anul care a trecut, pentru cele mai importante bucătării naţionale şi specific dominant, cei mai buni bucătari, câteva premii speciale şi menţiunile „Preferinţele Restocracy“ pentru restaurantele apreciate de către noi.

acum 3 ani · comentarii (3)

Cuţitele nu au fost mereu ustensilele sale favorite, ci prefera spada. Studia pentru o carieră în publicitate şi s-a simţit jignit când mama sa i-a sugerat să devină bucătar. Paşii l-au purtat pe Alex Petricean din studioul „Masterchef“ în bucătării profesioniste, până a avut viziunea propriului drum de urmat. Acum, tânărul, desemnat cel mai bun bucătar din România de ghidul Gault&Millau, încearcă să transforme mâncarea într-o emoţie supremă.

acum 4 ani · comentarii (7)
Modifică Setările