VIDEO Taxiul blindat: cea mai nouă atracţie din Sankt Petersburg

VIDEO Taxiul blindat: cea mai nouă atracţie din Sankt Petersburg

FOTO odditycentral.com

Cel mai râvnit taxi din oraşul Sankt Petersburg este un vehicul militar amfibie, blindat, care a primit recent licenţa de a transporta persoane în regim de traxi, după multe piedici birocratice depăşite de proprietar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un vehicul militar de recunoaştere, blindat şi care poate merge prin apă, a fost modificat de proprietarul său pentru a se deplasa pe străzile din Sankt Petersburg, în Rusia, pe post de taxi, notează odditycentral.com.

Trecătorii se uită ca la urs ori de câte ori taxiul militar se iveşte prin oraş, vopsit în roşu şi cu mitraliera de tip turelă dezactivată, dar semeaţă, se plimbă pe şoselele patriei. Vehiculul de recunoaştere şi luptă BRDM-2 a fost produs în Uniunea Sovietică între 1963 şi 1989, acesta era prevăzut cu o mitralieră Vladimirov de 14,5 mm şi cu o mitralieră Kalashnikov de 7,62 mm.

FOTO odditycentral.com

Printre condiţiile pe care proprietarul a trebuit să le îndeplinească pentru a primi licenţa de taxi s-a numărat schimbarea modelului camuflaj cu unul „mai civil“, drept pentru care a fost vopsit în roşu, nuanţă care îl diferenţiază şi de taxiurile clasice, galbene. De asemenea, taxiul blindat nu poate circula pe anumite străzi din centrul oraşului Sankt Petersburg, din cauza greutăţii şi a dimensiunilor sale. Ca avantaje, taxiul militar poate transporta pasageri şi peste râul Neva, la orice oră din zi şi din noapte, din moment ce este un vehicul amfibie.

O călătorie cu acest taxi costă aproape 85 de euro, dar turiştii şi localnicii care au mers cu el spun că o astfel de experienţă merită fiecare bănuţ. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: