VIDEO Renault Kadjar vine cu noutăţi la salonul auto de la Paris

VIDEO Renault Kadjar vine cu noutăţi la salonul auto de la Paris

Un upgrade semnificativ, Kadjar vine la salonul de la Paris cu o restilizare exterioară, un interior uşor redesenat la nivelul consolei centrale care propune materiale noi şi, nu în ultimul rând, motorizări noi.

Ştiri pe aceeaşi temă

O noutate importantă o reprezintă adoptarea blocurilor optice LED. Pe baza identitatii vizuale sub forma literei ‚C”, Kadjar propune semnalizatoare, stopuri şi lumini de ceata cu tehnologia Pure Vision LED. Designerii au retuşat partea frontala şi spatele modelului. Atât grila fată cat şi bara spate au noi inserţii şi detalii cromate. În gamă, clienţii pot opta pentru tipuri de roţi de 17 şi 19 inch, precum şi trei culori inedite: "Vert Oural", "Iron Blue" şi "Gray Highland ".
 
Design interior
 
Noul Kadjar pune accent pe confort, calitatea materialelor şi ergonomie. Interiorul a fost revizuit, în aşa fel încât să fie cât mai agreabil, în utilizarea zilnică. Partea centrală a tabloului de bord găzduieşte un nou ecran multimedia, care oferă o luminozitate şi o sensibilitate la atingere îmbunătăţite. Perfect integrată, unitatea este la acelaşi nivel cu suprafaţa tabloului de bord, oferind  fluiditate şi eleganţă.     
În noua gama, modelul propune nuanţe inedite, precum şi tapiţerii avand texturi cu efect 3D. Tapiţeria Alcantara este disponibilă şi pe noua echipare Black Edition. La exterior, această versiune iese în evidenţă datorită jantelor de aliaj de 19 inch, scuturilor de protecţie în nuanţe contrastante şi oglinzile retrovizoare negre. 
   
Echipamente şi confort 
 
Scaunele au fost reproiectate, oferind ajustare pe lungime, comenzile oglinzilor electrice s-au alăturat panoului de control al portierelor, iluminate în timpul nopţii, iar confortul termic al pasagerilor a crescut, datorită integrării unor noi aeratoare în zona rândului doi de scaune. Sistemul multimedia R-Link este echipat cu funcţia de replicare a smartphone-ului, compatibil cu Android Auto şi Apple CarPlay. În partea din spate, pasagerii au două porturi USB pentru a încărca telefoane, tablete, console de jocuri etc.
Motorizări
 
Noul Kadjar adoptă cea mai recentă generaţie de motoare Renault. Atât benzina cât şi diesel, acestea integrează cele mai recente tehnologii de depoluare pentru a respecta standardele în vigoare. 
 
Benzină
 
Noul SUV adoptă motorul 1.3 TCe inaugurat pe Scenic şi apoi lansat pe Captur şi Megane. Motorul este dezvoltat de Alianţă în colaborare cu Daimler. Pe Kadjar, acest motor este echipat cu un filtru de particule (FDP), al cărui rol este să îndepărteze particulele din gazele de eşapament prin captarea lor într-o structură microporoasă celulară care se regenerează automat la intervale regulate. Acest motor "TCe FAP" are patru versiuni: TCe 140 FAP cuplat cu o cutie de viteze manuală, TCe 140 FAP cuplat cu o cutie automată cu dublu ambreiaj EDC, TCe 160 FAP cuplat cu o cutie de viteze manuală şi TCe 160 FAP cuplat cu o cutie automată cu dublu ambreiaj EDC.
 
Diesel
 
Noul Kadjar primeşte motoare diesel modernizate cu un sistem selectiv de reducere catalitică (SCR), considerat cel mai eficient sistem de post-tratare a oxizilor de azot (NOx). Această tehnologie reduce emisiile poluante ale motoarelor, fără niciun impact asupra performanţei. De asemenea, motoarele propuse pe Kadjar, denumite acum "Blue dCi", oferă mai multă putere şi plăcerea de a conduce.
 
• Blue dCi 115 are 5 CP în plus şi un cuplu cu 10 Nm mai mare decât motorul din generaţia anterioară. Disponibil cu o cutie de viteze manuală, acesta va fi oferit ulterior cu transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC.
• Blue dCi 150 este motorizarea de top pentru Kadjar, avand o putere mai mare cu 20 CP faţă de modelul precedent. Cuplat la o cutie de viteze manuală, acesta va fi oferit atât cu transmisie 4x2 cât şi cu transmisie 4x4.
 
Şoferul poate alege modul de transmitere: „2WD“, „4WD AUTO“ sau „4WD LOCK“. Garda la sol este de 200 mm, unghiul de atac este de 17 °, iar cel de degajare este de 25 °.
Pentru versiunile 2WD, Kadjar propune Extended Grip. În combinaţie cu anvelopele all season, acest sistem de control optimizează tracţiunea vehiculelor şi facilitează condusul pe drumuri noroioase sau nisipoase.
 
Comercializarea în Romania este programată în prima parte a anului 2019.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: