VIDEO Premiera mondială - Mercedes-Benz eCitaro – autobuzul urban 100% electric

VIDEO Premiera mondială - Mercedes-Benz eCitaro – autobuzul urban 100% electric

Mercedes-Benz eCitaro

Mercedes-Benz eCitaro reprezintă începutul unui demers inovator, al cărui obiectiv pe termen lung este electrificarea transportului public de persoane. Modelul cu emisii zero, ce se remarcă prin silenţiozitate, a preluat platforma Mercedes-Benz Citaro - autobuzul best-seller (etalon) la nivel international şi combină elemente de la autovehiculul concept Mercedes-Benz Future Bus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mercedes-Benz eCitaro stabileşte un nou standard pentru autobuzele urbane şi impresionează prin randamentul energetic excelent, ce se bazează pe un sistem unic de management al temperaturii în compartimentul acumulatorilor. 
„Prin acest demers inovator de a transforma transportul în comun într-unul electric, eCitaro oferă clienţilor mai mult decât un concept de baterie, ci un întreg sistem eMobility. Am început deja să le arătăm clienţilor noştri ce pregătim pentru viitor, şi anume îmbunătăţirea gamei eCitaro şi demersurile tehnologice pe care le vom parcurge pentru a realiza acest lucru. Pentru noi este important ca aceştia să ne fie parteneri pe termen lung în tranziţia către electromobilitate.”, explică Till Oberdörder, Directorul General al Daimler Buses şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie EvoBus GmbH.

O privire de ansamblu asupra Mercedes-Benz eCitaro

Pentru a veni în întâmpinarea diferitelor nevoi ale operatorilor de transport, a fost dezvoltată special pentru eCitaro o structură modulară a bateriilor. Astfel, echiparea standard include patru baterii Lithium-ion amplasate în partea din spate a autobuzului. Pot fi adăugate module adiţionale de până la zece baterii pe plafonul autovehiculului.
Bateriile au o capacitate de până la 243 kWh şi sunt răcite la temperatura ideală pentru a maximiza durata de viaţă. La scurt timp după demararea producţiei de serie a autobuzului eCitaro, vor deveni disponibile şi alte variante de acumulatori, ce vor permite inclusiv încărcarea intermediară („fast charging”) în timpul utilizării. 
Cu cele zece baterii modulare, eCitaro are o masă proprie, în specificaţiile standard, de aproximativ 13,5 tone. Astfel, unei mase maxime admise de 19.5 tone, îi corespunde o încărcare de până la 6 tone, respectiv în jur de 88 de pasageri.

Primele comenzi pentru Mercedes-Benz eCitaro vor fi livrate până la finalul acestui an, când va fi demarată producţia de serie pentru noul autobuz 100% electric, la fabrica din Mannheim, Germania. Operatorii de transport din Hamburg şi Berlin au comandat deja 35 de autobuze Mercedes- Benz eCitaro.

Pentru a contura viitorul mobilităţii, Daimler Buses va investi, până în 2020, în jur de 200 milioane de euro în implementarea strategiei CASE (Connected, Autonomous, Shared & Services, Electric). Viitoarele generaţii Mercedes-Benz eCitaro vor înlocui autobuzele cu motor cu combustie în doar câţiva ani.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările