VIDEO Nissan GT-R50 by Italdesign, prototipul care aniversează 50 de ani

VIDEO Nissan GT-R50 by Italdesign, prototipul care aniversează 50 de ani

Nissan şi Italdesign prezintă fructul primei colaborări - prototipul GT-R50. Având la bază versiunea 2018 Nissan GT-R Nismo, prototipul aniversează 50 de ani de exitenţă, atât pentru gT-R cât şi pentru studioul de design.

Ştiri pe aceeaşi temă

50 de ani, o aniversare frumoasă atât pentru Italdesign cât şi pentru legendara serie de modele sport Nissan.

Alfonso Albaisa, Vice-Preşedinte Nissan Global Design – ”Este o rară fereastră în timp, vorbim despre sincronizarea a două momente: 50 de ani de când Italdesign dă formă automobilului şi 50 de ani de când Nissan cultivă emoţie cu legendarul GT-R.”

Italdesign s-a ocupat de dezvoltarea, partea tehnică şi construirea maşinii, în timp ce designul maşinii – atât exterior cât şi interior – este rodul muncii studiourilor de design Nissan din Europa şi America.

Din punct de vedere al designului, am face bine să privim acest prototip drept o sugestie de design al viitoarei generaţii. Cine îşi aduce aminte studiul din 2014 - Nissan GT-R 2020 Concept Gran Turismo, în mod cert va regăsi în acest ultim prototip linii ale acelui model virtual desenat pentru simulatorul Gran Turismo.

Caroseria pare realizată din straturi, pornind de la grila faţă aurie, această nuanţă este tema centrală a prototipului, regăsindu-se de-a lungul caroseriei, cât şi la interior. Apropo de interior, avem o temă minimalistă, complet diferită de ceea ce propune modelul de serie. Prototipul propune alte dimensiuni, comparativ cu modelul de serie. Este mai lung cu aproape 10 cm, având o lungime de 4.784 mm, mai lat tot cu aproape 10 cm, având 1.992 mm şi cu o înălţime de 1.316 mm este mai scund cu 6 cm. Ampatamentul a rămas neschimbat, având 2.780 mm.

Jantele de 21 inch sunt încălţate cu pneuri Michelin Pilot Super Sport de 255/35R21 faţă şi 285/30 R21 spate. Bilstein asigură amortizoarele ajustabile, Brembo sistemul de frânare.

Propulsorul V6 de 3.8 litri este creditat cu 720 CP la 7.100 rpm şi un cuplu motor de 780 Nm între 3.600 şi 5.600 rpm.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările