Video - Mercedes-Benz V Class – un model fără concurent, cu şi mai mult şarm de acum

Video - Mercedes-Benz V Class – un model fără concurent, cu şi mai
mult şarm de acum

Din 2014, an în care gama Mercedes-Benz s-a îmbogăţit cu un nou membru – V Class, constructorul german a vândut aproximativ 209.000 modele la nivel mondial. Un model care doar anul trecut a convins peste 64.000 de clienţi, un model cu una dintre cele mai joase medii de vârstă în rândul clienţilor Mercedes-Benz.

Ştiri pe aceeaşi temă

La nivel exterior avem restilizări discrete, o nouă bară faţă cu guri de ventilaţie distincte. Steaua Mercedes-Benz este poziţionată central pe grila radiatorului şi încadrată de două ornamente argintii. Liniile AVANTGARDE şi EXCLUSIVE sunt disponibile pentru personalizare, în timp ce linia AMG devine şi mai puternică din punct de vedere vizual, datorită noii grile a radiatorului în formă de diamant, cu ornamente cromate, care îi dau o notă sportivă. 

Filozofia de design a autoturismelor Mercedes-Benz a fost transpusă şi la interiorul Clasei V, urmând tendinţa de modernitate şi claritate. Astfel, Clasa V dispune de orificii de ventilaţie cu aspect de turbine şi noi cadrane în tabloul de bord. Datorită designului compact, şoferii se pot orienta acum mult mai uşor. Noua tapiţerie din piele Nappa de culoare Tartufo conferă o notă modernă şi elegantă interiorului Clasei V. În total, sunt disponibile şase variante de tapiţerie, atât în culori deschise, cât şi închise, din piele Lugano sau Nappa, pe negru sau crem, şi din material textil Santos, de culoare neagră. Modern şi elegant sunt atributele care caracterizează şi elementele decorative de pe tabloul de bord şi cele laterale. De asemenea, datorită îmbunătăţirilor aduse, pasagerii din spate se pot bucura de un spaţiu şi mai generos. Scaunele de lux opţionale disponibile pentru primul rând reprezintă o adevărată desfătare şi, precum în cazul Clasei S, scaunele au o funcţie de rabatare completă, masaj şi climatizare. Astfel, o călătorie cu noua Clasa V ca VIP shuttle va semăna mai degrabă cu un tratament la spa după un zbor stresant sau după o întâlnire de afaceri.

O altă noutate este introducerea versiunii V 300D, indicativ care iniţial ne-a determinat să considerăm că V Class va fi echipat cu un propulsor V6 diesel. Ne-am înşelat, este un propulsor diesel care dezvoltă 239 CP şi 500 Nm, cu un plus de 30 Nm la nevoie, dar aceste resurse sunt oferite de un propulsor diesel de 2 litri cu patru cilindri în linie.

 

Este prima dată când procesul de combustie stepped recess va fi folosit pentru un Mercedes-Benz MPV. Spre deosebire de modelul precedent, noul motor consumă mai puţin combustibil – de exemplu, în timpul producţiei V 250 d, economia a fost de aproximativ 13%.  Acest aspect se datorează circulării aerului în gurile de admisie şi de evacuare şi a sistemului de injecţie cu rampă comună, cu o presiune de până la 2500 bar, ajuns la a patra generaţie. Mai mult, frecarea internă a fost redusă cu 25%.

Noua generaţie de motoare este mai eficientă şi mai prietenoasă cu mediul, dispunând de caracteristici îmbunătăţite ale zgomotului şi nivelului vibraţiilor. Printre caracteristicile inovatoare ale noii generaţii de motoare se numără carcasa de aluminiu şi pistoanele din oţel, procesul de combustie stepped recess şi pelicula NANOSLIDE de pe pereţii cilindrului, pentru a reduce frecarea din interiorul motorului.

Transmisia automată 9G-TRONIC este, pentru prima oară, disponibilă ca dotare opţională pentru Clasa V. Transmisia 9G-TRONIC se distinge datorită greutăţii şi a dimensiunilor reduse. Dispune de un concept brevetat de viteze, cu patru mecanisme planetare şi şase trepte de viteză.

Toate variantele Clasa V au tracţiune pe spate ca dotare standard, însă opţional pot fi echipate cu tracţiune integrală 4MATIC.

Mercedes-Benz Vans va oferi o perspectivă asupra viitorului electric al gamei MPV cu studiul de design „Concept EQV", care va fi dezvăluit în premieră la Salonul Auto de la Geneva. Noi ne-am întâlnit, în premieră cu EQV, l-am admirat, am aflat o parte din detaliile tehnice, dar până la ora conferinţei de presă Mercedes-Benz de la Salonul Auto de la Geneva există un embargou pe comunicarea detaliilor.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările