VIDEO Mercedes-Benz GLE – primele informaţii şi imagini oficiale

VIDEO Mercedes-Benz GLE – primele informaţii şi imagini
oficiale

Mercedes-Benz GLE

Da, o nouă generaţie GLE, pentru cei puţin bulversaţi de noua ”organigramă” Mercedes-Benz, ete vorba de popularul ML. Un model care aduce multe premiere în segment.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO 

O primă noutate este dată de faptul că rar se întâmplă ca cei doi giganţi, Mercedes-Benz şi BMW să lanseze simultan modele concurente în aceeaşi clasă. Anul acest primim atât o nouă generaţie GLE cât şi un nou X5.

În 1997, Mercedes-Benz punea bazele segmentului SUV premium cu lansarea Clasei M. De atunci, peste 2 milioane de clienţi au ales acest model. Mercedes-Benz GLE a ajuns la a patra generaţie.

5 premiere care definesc noua generaţie GLE:

E-Active Body Control – suspensie activă hydropneumatică interconectată controlată de un sistem electric de 48 volt. O premieră în clasă, este singurul sistem de pe piaţă care permite controlul individual pentru fiecare roată a tăriei amortizării. Cu alte cuvinte, noul GLE va oferi un control excelent al mişcărilor caroseriei fie că vorbim de o evoluţie în off-road sau de un condus dinamic.

Active Tailback Assist – sistemul are capacitatea de a recunoaşte timpuriu formarea unui ambuteiaj, în cazul rulării pe autostradă sau drumuri naţionale şi oferă asistenţă şoferului. Maşina poate accelera şi opri singură în intervalul 0-60 km/h. Sistemul are capacitatea de a ajuta la formarea unei benzi de urgenţă, prin rularea spre marginea benzii de rulare.

4Matic – Sistemul de tracţiune integrală este nou. Vorbim despre un sistem care poate distribui până la 100% din cuplu spre puntea faţă sau spate, în funcţie de nevoie. GLE va avea pe list de opţionale şi un pachet Offroad care va include şi o cutie de transfer cu raport redus.

Spaţiu interior – Noua generaţie GLE vine cu un ampatament mai mare cu 80 mm, ceea ce contribuie la un spaţiu interior mai mare. GLE va putea fi comandat, opţional, şi cu un al treilea rând de scaune. Bancheta mediană şi a treia putând fi pliate electric.

Active Brake Assist – chiar dacă şoferul decide oprirea acestui sistem, în anumite situaţii, maşina poate totuşi frâna singură pentru a evita posibile coliziuni. Precum cele cauzate de neadaptarea vitezei şi calcularea distanţei faţă de maşina din faţă în cazul părăsirii autostrăzii.

Mercedes-Benz GLE se laudă cu un coeficient aerodinamic de 0,29 Cd, un record în segment şi o îmbunătăţire semnificativă comparativ cu vechea generaţie care avea un coeficient de 0,32 Cd. S-a putut obţine acest rezultat prin controlarea fluxului de aer care intră prin grilă, mici spoilere montate înaintea roţilor faţă/ spate, oglinzi laterale optimizate aerodinamic, praguri aerodinamice şi eliminarea spaţiilor care pot genera turbulenţe la nivelul stâlpului D şi a hayonului, optimizare aerodinamică la nivelul podelei şi jante cu design special şi pneuri cu desen optimizat aerodinamic.

Spaţiul interior a crescut semnificativ, odată cu creşterea ampatamentului cu 80 mm. Un plus s-a obţinut şi prin adoptarea unei cabine avansate, lucru posibil datorită stâlpului A care nu mai este atât de plonjat. În versiunea cu 5 locuri, GLE oferă n portbagaj de 825 litri care poate ajunge la 2.055 litri prin rabatarea banchetei.  

Motorizări

Pentru moment a fost anunţată doar versiunea GLE 450 4Matic. Cu un propulsor de 3 litri cu 6 cilindri în linie care dezvoltă 367 CP şi 500 Nm la care mai adăugă, un plus de 250 Nm şi 22 CP via EQ Boost pentru perioade scurte. Adoptarea sistemului electric pe 48 volt a permis integrarea unui starter/alternator care permite atât recuperarea de energie cât şi eliminarea unei curele de accesorii pentru alimentarea accesoriilor. Restul motorizărilor vor fi anunţate ulterior, pe listă fiind atât motorizări cu şase sau opt cilindri cât şi plug-in hybrid.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările