VIDEO Manuel Lettenbichler s-a impus în prima zi de Red Bull Romaniacs Epic 15

VIDEO Manuel
Lettenbichler s-a impus în prima zi de Red Bull Romaniacs Epic 15

Prima dintre cele patru zile de off-road a fost caracterizată de toţi concurenţi ca fiind una extrem de lungă şi grea. Ploaia torenţială căzută în noaptea precedentă a făcut ca traseul să devină mult mai greu, iar rezultatul să fie unul surpriză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Manuel Lettenbichler a câştigat ziua fiind urmat de Wade Young şi Jonny Walker. Mani Gyenes a încheiat etapa cu al treilea timp la clasa Silver, declarând la finiş că aceasta a fost cea mai grea zi din istoria raliului.

După prologul din centrul Sibiului, ediţia 2018 a Red Bull Romaniacs a continuat cu prima zi în munţi. Primul rider a luat startul la ora 06.30 şi acesta a fost Taddy Blazusiak, ocupantul locului trei de la prolog, urmat de Wade Young şi Billy Bolt. Traseul i-a purtat pe rideri de la Sibiu la Voineasa printr-o zonă faimoasă odinioară pentru că era locuită de haiduci, pentru ca apoi să coboare către Valea Jiului şi în final să îi ducă pe rideri în bivuacul din staţiunea Straja. Urcări foarte abrupte şi lungi, unele chiar pe culme, şi coborâri abrupte au caracterizat ziua, doar că pe lângă gradul de înclinare al acestora în multe zone noroiul sau chiar iarba udă şi îngheţată au făcut ca lucrurile să se complice, plus că la altitudini mari riderii au fost încetiniţi şi de ceaţă (s-a ajuns la aproximativ 2000 de m). Aşa că, primul concurent a ajuns la finişul zilei cu aproximativ două ore mai târziu decât ora estimată iniţial.

Către final, riderii au făcut şi o incursiune într-o clădire abandonată, pregătindu-se astfel pentru ziua a doua de off-road, când vor avea de trecut prin tunele şi clădiri care au aparţinut industriei miniere, dintr-una chiar vor trebui să sară pe geam.

Manuel Lettenbichler şi Wade Young au mers împreună de la Service Point până aproape de finiş, când sud-africanul s-a desprins şi a ajuns primul în Straja. Totuşi, cel mai rapid timp al zilei, 8 h 15 min i-a aparţiunt lui Mini Letti, cum i se spune germanului, care şi-a trecut astfel în palmares cea de a doua victorie de etapă de la Red Bull Romaniacs, după ce anul trecut a stabilit timpul de referinţă al ultimei zile.

Jonny Walker a fost destul de nemulţumit la finiş din pricina modului în care i-a decurs a doua parte a zilei, când a şi rămas fără carburant, însă liderul WESS (World Enduro Super Series) a înregistrat al treilea timp al zilei.

”Această primă zi de off-road a fost cea mai grea din istoria raliului. Au mai fost ani cu foarte multă ploaie, însă acum traseul a devenit în unele zone atât de dificil, încât nu puteai sta în picioare. Noroiul a fost o reală problemă astăzi şi îmi pare rău că din pricina ceţii nu ne-am putut bucura de peisajele din această zonă în care vedem Munţii Vulcan şi Retezat.”- Emanuel Gyenes, singurul rider din lume care a terminat toate ediţiile precedente.

Traseul zilei a doua de off-road, este caracterizat de urcari abrupte cu piatră şi de rulatul prin clădirile abandonate de pe Valea Jiului. Înainte să ajungă în punctul de service, toţi riderii trebuie să traverseze „biroul lui Soso“. Vor avea multe lucruri faine de văzut când trec prin această clădire abandonată din zona Lupeni, pentru a poposi în service.

Mâine, în cea de a treia zi de off-road se va reveni în Sibiu pe un traseu care traversează trei judeţe: Hunedoara, Alba, Sibiu

PHOTO/VIDEO - Red Bull

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările