VIDEO Dacia Spring: revoluţia electrică „by Dacia”

VIDEO Dacia Spring:
revoluţia electrică „by Dacia”

Dacia Spring

Dacia deschide o nouă pagină din istoria sa, odată cu prezentarea showcar-ului Dacia Spring care prefigurează primul model 100% electric al mărcii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimii 15 ani, Dacia şi-a lăsat amprenta asupra pieţei auto, reuşind două adevărate revoluţii prin modelele Logan (pe piaţa vehiculelor noi) şi Duster (în segmentul SUV).  Marca a ştiut să evolueze şi să se adapteze nevoilor utilizatorilor rămânând fidelă valorilor sale : o ofertă de maşini simple, moderne, fiabile şi robuste, la preţul corect. O adevărată poveste de succes care i-a permis să seducă 6,5 milioane de clienţi şi să se impună ca lider european al vânzărilor către persoane fizice cu modelele Logan, Sandero şi Duster.

O nouă rEVoluţie Dacia

Dacia Spring electric se înscrie în viziunea Grupului Renault de a oferi o mobilitate durabilă, accesibilă tuturor, respectând valorile şi filozofia mărcii Dacia. Acest showcar prefigurează un model de segment mini cu 5 uşi şi 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrică.

GALERIE FOTO

Uşoară şi compactă, versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP, fapt care garantează o utilizare polivalentă, atât în mediul urban, cât şi pe trasee interurbane. Modelul de serie va fi disponibil în 2021. 

Pentru a reuşi această nouă revoluţie, Dacia profită de experienţa de 10 ani a Grupului Renault, pionier şi lider în materie de mobilitate electrică.

Un mini electrizant.

Caroseria de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, beneficiază de protecţii laterale şi de scuturi integrate în barele faţă şi spate. Aspectul de SUV este subliniat de garda la sol supra-înălţată şi de prezenţa barelor de pavilion. Showcar-ul Dacia Spring este un vehicul de segment mini electric şi electrizant. Dimensiunile sale reduse îl recomandă ca soluţia ideală pentru o utilizare zilnică fără griji.

O atenţie deosebită a fost acordată blocurilor optice. În partea frontală, farurile100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară şi o serie de elemente grafice integrate în bara de protecţie. În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunţând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia.

Partea frontală a showcar-ului Spring, cu noua semnătură luminoasă şi cu profilul specific al capotei şi al calandrului, exprimă robusteţe.

Un viitor comercial aflat sub semnul a două utilizări distincte.

Beneficiind de o motorizare 100% electrică şi de o baterie adaptată pentru o utilizare cotidiană, Dacia Spring răspunde nevoilor pragmatice de mobilitate urbană şi interurbană. Robust, vehiculul oferă atât clienţilor particulari, cât şi proprietarilor de flote, toate avantajele maşinilor electrice: uşurinţa în manevrare, funcţionarea silenţioasă, absenţa vibraţiilor, emisiile zero. În plus, alimentarea este simplă, iar nevoile de întreţinere ale vehiculului sunt reduse.

Dacia Spring reprezintă astfel o soluţie ideală pentru noile servicii de mobilitate, precum flotele de vehicule în car-sharing. Versiunea de serie va fi propusă aşadar şi pe această piaţă, în care Grupul Renault este deja angajat cu cea mai mare flotă de vehicule în car-sharing din Europa (7.800 ZOE, Kangoo Z.E. şi Twizy).

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările