Victoria lui Andrei Bechir la Zandvoort aduce titlul echipelor pentru Apex Hunters Red în Racing League Romania powered by BMW

Victoria lui Andrei Bechir la Zandvoort aduce
titlul echipelor pentru Apex Hunters Red în Racing League Romania powered by
BMW

Etapa a opta din totalul de zece programate în Racing League Romania powered by BMW a avut loc pe Circuit Park Zandvoort, traseu ce ar fi trebuit să găzduiască în aceeaşi zi Marele Premiu de Formula 1 al Olandei, după o pauză de 35 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Veniţi după maratonul de gaming în care au alternat la comenzile unor modele de stradă (Seria 1 M Coupé), de turisme (uzualele M3 E30 DTM) şi, în fine, în cockpitul monoposturilor de Formula 2, protagoniştii RLR au avut parte de un scenariu inedit în etapa de campionat de la Zandvoort. Absenţele medicale ale lui Cristian Berindea şi Victor Nicolae deschideau larg poarta pentru o operaţiune de succes a lui Andrei Bechir, care putea să împuşte doi iepuri dintr-un foc: să securizeze matematic titlul la echipe, dar şi să recupereze mare parte din deficitul de puncte ce-l separa de Berindea.

Primul pas a fost continuarea seriei Apex Hunters Red în calificări, sarcină de care Bechir s-a achitat cu destulă uşurinţă - 0.445s a fost ecartul considerabil dintre poleman şi colegul din prima linie, Bogdan Moldovan (WCR Academy).

Cursa 1

Mihai Drăgan a fost cel mai rapid dintre cei 30 de precalificaţi şi s-a plasat apoi pe poziţia a treia a grilei primei manşe, însă, după doar câteva viraje, a ieşit din lupta pentru puncte. De asta au profitat componenţii West Competition Racing, Alex Cascatău tranşând favorabil disputa cu Radu Dumitrescu pentru a treia treaptă a podiumului. În frunte, Bechir s-a desprins de Moldovan şi a avut o singură tresărire la o frânare întârziată în virajul Tarzan, dar a revenit în timp util şi nu a pierdut prima poziţie. În urma primilor patru, Cristian Moisescu a avut nervii tari într-un pluton secund ce i-a mai numărat pe Cezar Toader, Bogdan Mutu, Victor Taraş şi Mihai Neg. Esenţialul loc 10, ce garanta pole-ul pe grila inversată a manşei secunde, a fost disputat de Mihnea Hiru, Tudor Mihai şi Robert Prepeliţă, cel dintâi având câştig de cauză la mare luptă.

Cursa 2

Prima linie a purtat culorile Cramei Histria, însă Bogdan Mutu a demarat senzaţional de pe poziţia a patra a grilei şi s-a insinuat printre Neg şi Hiru, preluând conducerea în doar câteva secunde. Nimeni şi nimic nu i-a stat în cale lui Mutu în drum spre cea de-a doua victorie consecutivă într-o manşă cu grilă inversată, scenariul succesului din Belgia fiind tras la indigo în Olanda - un ritm susţinut, pe care urmăritorii nu l-au putut replica. Cu rezerve, Mutu a forţat în penultima buclă, acontându-şi astfel şi punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur al cursei.

În urma acestuia a fost spectacolul de înaltă clasă: o bătălie prelungă în care doar câteva secunde au cuprins locurile 2-10 timp de jumătate de oră. Revelaţia etapei a fost Mihnea Hiru, care a ţinut cu dinţii de locul secund până la final, în pofida insistenţelor adversarilor uzuali din campionat. Victor Taraş a completat podiumul, însă va fi investigat pentru manevra de depăşire asupra lui Radu Dumitrescu.

Andrei Bechir a trecut linia de sosire pe poziţia a cincea, punctele strânse la Zandvoort asigurând baremul matematic necesar pentru ca echipa Apex Hunters Red să devină campioană. Berindea şi Bechir au obţinut toate cele 8 pole-uri din sezonul actual şi totalizează deja 10 victorii din 15 starturi. Totodată, Bechir s-a apropiat ameninţător de Cristian Berindea: între cei doi mai sunt doar 17 puncte înaintea ultimelor două etape ale stagiunii, la Kyalami şi Brands Hatch. A noua întâlnire cu Racing League Romania powered by BMW va avea loc duminică 10 mai, iar precalificările sunt deschise până duminică la ora 16:00.

Imaginile din comunicatele de presă sunt compuse de către Claudiu Morar, fotograf The Car Guys, într-o nouă încercare de a folosi skill-urile dobândite în realitate şi pe plan virtual. Modul foto din Assetto Corsa a fost folosit pentru a capta grila de BMW M3 E30 DTM în acţiune şi a reda în fotografii viteza celui mai de succes turism de competiţie din istorie.

Profilurile protagoniştilor din RLR, precum şi clasamentele actualizate şi toate informaţiile complementare despre competiţia virtuală sunt disponibile în secţiunea dedicată de pe site-ul BMW România: bmw.ro/BMW-eSports.

Clasament Piloţi (provizoriu)

Cristian Berindea (Apex Hunters Red) - 239p

Andrei Bechir (Apex Hunters Red) - 222p

Victor Nicolae (East Friendly Racing) - 174p

Alex Cascatău (West Competition Racing) - 159p

Cristian Moisescu - 153p

Radu Dumitrescu (West Competition Racing) - 146p

Bogdan Moldovan (WCR Academy) - 120p

Victor Taraş (Lunar RO Racing) - 114p

Bogdan Mutu - 111p

Robert Prepeliţă - 93p

Clasament echipe

Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) - 461p

West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) - 305p

East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 180p

Lunar RO Racing (Taraş-Hellmann) - 156p

WCR Academy (Moldovan-Georgescu) - 134p 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: