România, ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare creştere procentuală a înmatriculărilor de autoturisme

România, ţara din
Uniunea Europeană cu cea mai mare creştere procentuală a
înmatriculărilor de autoturisme

Dacia este singurul producător european cu creştere în primele patru luni FOTO: Renault România

ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România) şi ACEA (Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile) au dat publicităţii statisticile privind înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană în primele patru luni din acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, în perioada ianuarie-aprilie a.c., au fost înmatriculate un număr de 2.930.366 unităţi, o scădere cu 14,4% faţă de perioada similară din 2021. 

Au fost înregistrate scăderi ale înmatriculărilor de autoturisme noi comparativ cu ianuarie-aprilie 2021 în: Germania (-9 %), Spania (-11,8%), Franţa (-18,6%) şi Italia (-26,5%). 

Cu 37.447 autoturisme noi înmatriculate, România a înregistrat cea mai mare creştere procentuală din Uniunea Europeană, de +35.6% comparativ cu ianuare-aprilie 2021.

Mai mult, Dacia este singurul producător din Europa ce a avut o creştere a înmatriculărilor în primele patru luni din acest an. 

Cu 134.356 unităţi vândute, Dacia a înregistrat o creştere de 14,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut. 

În acest timp, Grupul Renault a avut o scădere de 9%, iar grupul Volkswagen, o scădere de 18,1%. Şi Ford a înregistrat o scădere a înmatriculărilor de 16,2%.

Vă mai recomandăm şi:

Câte autoturisme au fabricat Dacia Mioveni şi Ford Craiova în primele luni ale anului

Cum arată cel mai scump Duster de pe glob. O firmă din Germania i-a făcut modificări spectaculoase

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările