Răsturnări de situaţie şi curse spectaculoase în etapa a şasea din Racing League Romania powered by BMW

Răsturnări de situaţie şi curse spectaculoase
în etapa a şasea din Racing League Romania powered by BMW

Etapa a şasea din sezonul curent ne-a oferit şi al şaselea câştigător diferit, Alex Cascatău şi Andrei Bechir împărţindu-şi victoriile pe Virginia International Raceway. Recordul pentru numărul de piloţi care au încercat să intre în cursa principală a fost doborât, nu mai puţin de 131 de concurenţi testându-şi abilităţile în precalificările premergătoare etapei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Circuitul american Virginia International Raceway a conturat una dintre cele mai spectaculoase întreceri din Racing League Romania powered by BMW de până acum. Atât sesiunea de calificări, cât şi cele două curse au oferit privitorilor numeroase momente de suspans şi desfăşurări imprevizibile de fapte.

Deja precalificările au oferit destul surprize, cinci piloţi noi fiind prezenţi în cursa principală, în timp ce nume grele au ratat intrarea în Top 30. Pentru fruntaşi, ritmul etalat de-a lungul săptămânii s-a dovedit sugestiv pentru performanţa ulterioară din curse, dar duelurile intense şi gradul ridicat de dificultate a traseului au făcut ca plutonul să fie ca un pachet amestecat de cărţi, fiecare zecime de secundă făcând diferenţa pe traseul nord-american.

Seria de pole-position-uri a liderului la general, Cristian Berindea, a continuat şi aici, trei zecimi despărţindu-l pe acesta de coechipierul său, Andrei Bechir. Victor Nicolae a obţinut al treilea timp, urmat de Radu Dumitrescu. Mihai Neg, Robert Prepeliţă şi Victor Taraş au afişat un ritm fulgerător în calificări şi au ocupat următoarele poziţii.

Prima manşă a fost câştigată tot de Apex Hunters Red, însă victoria i-a revenit pentru a treia oară în sezonul actual lui Andrei Bechir, după ce Cristian Berindea a comis o greşeală în timp ce se afla la conducerea întrecerii. Între cei doi coechipieri s-a clasat Victor Nicolae, care a terminat la doar opt zecimi de secundă în spatele lui Bechir, după o cursă de urmărire în care nu a reuşit să treacă de adversarul său. Urcând cinci poziţii, Alex Cascatău profită de încăierările din pluton şi a sosit al patrulea, după ce ritmul din calificări s-a dovedit a fi chiar mai lent decât ritmul său de cursă. Rivalul său pentru poziţia a patra în clasamentul general, Cristian Moisescu, a terminat pe cinci, urmat de Taraş, Dumitrescu, Botea, Prepeliţă şi Moldovan.

Pole-ul în cursa a doua, cu grilă inversată, nu s-a dovedit a fi un atu suficient de puternic pentru Moldovan, care a fost depăşit în primele tururi. În fruntea întrecerii, Radu Dumitrescu a încercat evadarea. Balastul primit după victoria din manşa întâi i-a pus probleme lui Andrei Bechir, cele 30 kg suplimentare făcându-şi simţită prezenţa. Coechipierul său a redus în cele din urmă ecartul faţă de lider şi, cu două tururi înainte de final, Berindea a trecut de Dumitrescu după o lungă fază de presiune. Însă, în ultimul tur, Dumitrescu a vrut să recâştige şefia cursei în primul viraj, o frânare târzie şi un atac la interior rezultând într-un contact între cele două BMW-uri. De incident a profitat Alex Cascatău şi şi-a trecut astfel în cont prima victorie din acest sezon. Berindea s-a clasat pe doi, urmat de Dumitrescu şi de Robert Prepeliţă, care a afişat un progres constant şi un ritm de top în această etapă. Andrei Bechir încheie manşa abia pe cinci, fiind urmat de Hellman şi Dragoş Simion – pilotul Willi Motorsport fiind la prima apariţie în stagiunea actuală din Racing League Romania. Andrei Dincă, Victor Taraş şi un nou venit - Călin Tănasă - au încheiat a doua cursă în Top 10.

Profilurile protagoniştilor din RLR, precum şi clasamentele actualizate şi toate informaţiile complementare despre competiţia virtuală sunt disponibile începând din această săptămână în secţiunea dedicată de pe site-ul BMW România. Link: https://bit.ly/BMW_eSports

Motorsportul virtual pregăteşte a şaptea etapă pe legendarul circuit Spa-Franchorchamps, duminică 26 aprilie, pentru care precalificările sunt deschise până duminică la ora 16:00.

Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura şi detaliile sunt disponibile pe forumul Racing League Romania: bit.ly/Forum_RLR.

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România.

Clasament Piloţi

Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 216p

Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 165p

Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 158p

Cristian Moisescu – 132p

Alex Cascatău (West Competition Racing) – 123p

Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 103p

Victor Taraş (Lunar RO Racing) – 83p

Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 69p

Robert Prepeliţă – 54p

Bogdan Mutu – 54p

Clasament echipe (provizoriu)

Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 381p

West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 226p

East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 163p

Lunar RO Racing (Taraş-Hellmann) – 120p

WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 76p

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările