Primul SUV al mărcii Bentley ar putea fi un hibrid

Primul SUV al mărcii Bentley ar putea fi un hibrid

FOTO Bentley

Conform publicaţiei britanice AutoExpress, primul SUV al constructorului de lux din Insulă ar putea beneficia de un tren de rulare hibrid, ce ar putea fi împrumutat şi altor modele din gamă.

Goana după o eficienţă crescută i-ar putea forţa pe inginerii englezi să facă loc unui motor electric şi unui set de baterii sub caroseria primului SUV din istoria mărcii. Chiar compania-mamă, concernul Volkswagen, ar fi declarat că dacă situaţia o cere, nu se va sfii să facă un transplant de tehnologie hibrid către constructorului exclusivist britanic.

Astfel, SUV-ul bazat pe conceptul EXP 9, ce va debuta pe piaţă în anul 2016, ar putea beneficia de aportul unui motor electric pentru a compensa cantitatea considerabilă de emisii aruncată în atmosferă de puternicele motoare V8 sau W12. Conform aceloraşi surse, hibridul va face cunoştinţă cu publicul un an mai târziu, în 2017.

Un argument puternic în favoarea acestei mişcări îl reprezintă existenţa unui sistem hibrid perfect operaţional pe una din companiile-surori, Porsche oferind posibilitatea comandării modelelor Panamera şi Cayenne în versiuni hibrid.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: