Primul Porsche full electric va purta numele Taycan

Primul Porsche full
electric va purta numele Taycan

Producţia de serie a primului Porsche pur electric este programată să demareze anul viitor. În pregătirea acestui moment, vehiculul a primit acum denumirea sa oficială: conceptul ”Mission E”, denumit astfel până acum pentru a descrie oferta electrică completă a constructorului auto german, va fi lansat sub numele de Taycan.

Ştiri pe aceeaşi temă

În traducere aproximativă, numele desemnează ”un cal tânăr, plin de viaţă”, făcând referire la imaginea din mijlocul emblemei Porsche, care ilustrează, încă din 1952, un armăsar surprins în timpul saltului.
 
”Noua noastră maşină sport electrică este puternică şi fiabilă; este un vehicul capabil să acopere în mod constant distanţe lungi şi care simbolizează ideea de libertate”, explică Oliver Blume, Preşedintele Consiliului Executiv al Porsche AG. Numele oriental reprezintă, de asemenea, lansarea primei maşini sport electrice cu suflet de Porsche. Compania a anunţat numele oficial pentru primul său model de serie full electric în cadrul ceremoniei aniversare ”70 de ani de automobile sport Porsche”.
 
Două motoare sincrone cu magneţi permanenţi (PSM), cu o putere totală de peste 600 CP (440 kW), propulsează maşina sport electrică la 100 km/h în mai puţin de 3,5 secunde şi până la 200 km/h în mai puţin de 12 secunde. Această performanţă se adaugă la un nivel de putere continuu, fără precedent în rândul autovehiculelor electrice: porniri multiple se pot face succesiv, fără pierderi de performanţă, iar autonomia maximă a vehiculului este de peste 500 km, în conformitate cu NEDC.
 
Nume cu o simbolistică aparte
 
La Porsche, numele vehiculelor au, de regulă, o legătură directă cu modelul corespunzător şi caracteristicile acestuia: numele Boxster descrie combinaţia dintre motorul boxer şi designul roadster; Cayenne denotă căldură, Cayman este incisiv şi agil, iar Panamera oferă mai mult decât un Gran Turismo standard, ceea ce i-a permis să câştige cursa de lungă distanţă Carrera Panamericana. Numele Macan este derivat din termenul indonezian pentru ”tigru”, cu conotaţii de supleţe, putere, dinamică şi fascinaţie.
Porsche intenţionează să investească peste şase miliarde de euro în electromobilitate până în 2022, ceea ce va dubla cheltuielile pe care compania le planificase iniţial. Din celelalte trei miliarde de euro, circa 500 de milioane de euro vor fi utilizate pentru dezvoltarea versiunilor şi derivatelor modelului Taycan, în jur de un miliard de euro pentru electrificarea şi hibridizarea gamei existente de modele, câteva sute de milioane pentru extinderea siturilor de producţie, plus aproximativ 700 de milioane de euro pentru noi tehnologii, infrastructură de încărcare şi smart mobility.

În prezent, în Zuffenhausen se construiesc o nouă vopsitorie, o zonă de asamblare dedicată modelului Taycan şi un pod transportor pentru transportarea caroseriilor vopsite şi a motoarelor în zona de asamblare finală. Fabrica actuală de motoare este şi ea extinsă, pentru a produce sisteme de propulsie electrice, iar tinichigeria va fi, de asemenea, dezvoltată. Investiţii sunt planificate şi pentru Weissach Development Centre. Producţia Taycan a creat aproximativ 1.200 de noi locuri de muncă doar în Zuffenhausen.
 
Evenimente ”70 de ani de maşini sport Porsche”
 
Constructorul de automobile sport îşi sărbătoreşte aniversarea prin numeroase activităţi pe tot parcursul anului 2018. În weekendul 16-17 iunie, Porsche îşi va întâmpina angajaţii, locuitorii cartierului Zuffenhausen şi fanii mărcii la un eveniment aniversar la şi în jurul fabricii din Stuttgart. Festivitatea va include activităţi interactive pentru vizitatorii de toate vârstele, tururi scurte de fabrică, concerte, rulote cu mâncare, transmisiunea live a Cursei de 24 de ore de la Le Mans şi difuzarea meciului World Cup dintre Germania şi Mexic. Intrarea este gratuită.

 
citeste totul despre: