Cum arată Dacia Spring, primul model electric al constructorului de la Mioveni. De când va fi disponibil pe piaţă şi cât va costa FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua Dacia Spring
Noua Dacia Spring

Dacia a publicat pe pagina sa de Facebook primele imagini cu modelul Spring, prima sa maşină electrică, despre care se vorbeşte încă din 2019.

UPDATE Masina va avea 3,74 metri lungime, 1,58 metri lăţime, 1,48 metri înălţime şi o gardă la sol de 151 de milimetri. Viteza maximă va fi, cel mai probabil, limitată electronic la 105 kilometri pe oră. Spring va fi disponibil pe piaţă începând de anul viitor. 

GALERIE FOTO

CITEŞTE ŞI Vânzările Dacia au scăzut în Marea Britanie cu peste 18% în februarie

UPDATE Conform unor surse maşina, un mic SUV, va costa mai mult, aproximativ 15.000 de euro. Totuşi, modelul va fi unul şi mai accesibil după aplicarea subvenţiilor pe care mai multe ţări le oferă la achiziţionarea unei maşini electrice.

Modelul are la bază Renault K-ZE, care se vinde pe piaţa din China la un preţ de aproximativ 8.000 de euro şi care la rândul lui este derivat din SUV-ul pe benzină Kwid, dezvoltat şi fabricat de Renault în India, pentru piaţa locală. În mod evident, conform unor surse, SUV-ul electric de la Dacia va avea alte dotări pentru că standardele de securitate europene sunt superioare celor asiatice.

Conform Renault, maşina va avea o autonomie teoretică de 200 de kilometri si va fi dotata cu faruri cu tehnologie LED.

UPDATE Într-un nou video publicat marţi pe contul de Facebook al Dacia, constructorul auto de la Mioveni prezintă primele imagini detaliate cu noul model electric, numit Dacia Spring.

Maşina prezentată este un concept car, maşina de serie va fi prezentată abia anul aviitor, iar primele livrări vor avea loc la începutul anului 2022.

Maşina va fi mai mică decât modelul Sandero, iar autonomia va fi de circa 270 de kilometri.  Modelul este bazat pe Renault K-ZE, iar preţul ar urma să pornească de la circa 15.000 de euro.

***

Imaginile video publicate pe contul oficial de Facebook al constructorului auto de la Mioveni prezintă detalii ale caroseriei, ale măştii din faţă şi ale farurilor. Designul acestora este diferit de actualele modele Dacia.

Mai multe detalii vor fi prezentate în cursul zilei de marţi.

Noua maşină electrică ar fi trebuit să fie prezentată publicului la Salonul auto de la Geneva, dar acest eveniment a fost anulat de din cauza epidemiei de coronavirus.

Potrivit informaţiilor disponibile, Dacia electrică va fi un model mic de oraş, iar preţul cu care Renaul vrea sp vândă noul model Dacia ar fi de circa 11.500 de euro, potrivit unei declaraţii făcuite anl trecut, la Salonul Auto de la Frankfurt de Thierry Bolloré, fost director executiv al Grupului Renault.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite