Primăria Suceava a achiziţionat cinci autobuze electrice

Primăria Suceava a achiziţionat cinci autobuze electrice

Astăzi, Anadolu Automobil Rom S.R.L. a livrat cele cinci unităţi Karsan Jest Electric achiziţionate de Primăria din Suceava pentru societatea Transport Public Local S.A. din Suceava. Cele cinci unităţi sunt rodul licitaţiei de achiziţii publice din luna august a anului trecut. Acestea fac parte dintr-un plan mai amplu de mobilitate urbană iniţiat de Primăria Suceava care are ca scop ecologizarea şi eficientizarea transportului public local.

Contractul dintre Primăria Suceava şi Anadolu Automobil Rom S.R.L. are o valoare de 4.700.000 RON + TVA iar suma a fost obţinută de autoritatea contractantă din fonduri elveţiene.

Ion Lungu, primarul oraşului, a precizat că în următoarea perioadă aceste autobuze electrice vor fi înregistrate, după care vor fi utilizate pe trasee spre Burdujeni Sat, Iţcani, Zamca şi Cetatea de Scaun a Sucevei. Municipiul Suceava va avea în total 55 de autobuze electrice: 40 mari şi 15 mici. Astfel, se vor mai achiziţiona 25 de autobuze mari şi 10 mici din fonduri europene, iar alte 15 autobuze mici din fonduri generate printr-un proiect al MDRAP.

Magdalena Peşu – Director General al Anadolu Automobil Rom S.R.L, a declarat cu această ocazie: „Suntem bucuroşi să livrăm astăzi cele cinci unităţi contractate de Primăria Suceava. Karsan Jest electric reprezintă încununarea cu succes a cooperării dintre cel mai de succes autobuz urban de capacitate mică şi producătorul german de motoare electrice BMW i”

Karsan Jest Electric este unul dinte cele mai noi şi mai moderne autobuze electrice de pe piaţă. Karsan Jest a fost lansat în versiune diesel în 2013 şi este un succes confirmat de cele peste 3000 de unităţi livrate de atunci. Ca orice produs bun, Karsan Jest a fost modernizat pe parcurs. Astfel, după ce s-a aliniat normelor de poluare Euro 6 a mai făcut un pas decisiv în privinţa ecologiei şi a trecut la un grup motopropulsor electric. Acum, poate transporta 22 de călători cu silenţiozitate şi fără emisii poluante.

Pentru a fi în pas cu timpurile Karsan Jest a primit o motorizare electrică de la unul dintre cei mai experimentaţi producători europeni de vehicule electrice: BMW i. Constructorul german furnizează ansamblul de acumulatori, electronică şi motor pentru Karsan Jest electric. Acest grup motopropulsor a fost deja testat în condiţii reale de piaţă în peste 60.000 de unităţi la nivel mondial, în cele mai variate condiţii de exploatare, umiditate şi temperatură. Rezultatul este un ansamblu modern, eficient, fiabil şi, nu în ultimul rând, nepoluant.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările