„Plimbă Ursul” îi transformă pe cei mici în copiloţi şi îi învaţă reguli de circulaţie: cum funcţionează jocul care omoară plictiseala drumurilor cu maşina

„Plimbă Ursul” îi transformă pe cei mici în copiloţi şi îi învaţă reguli de circulaţie: cum funcţionează jocul care omoară plictiseala drumurilor cu maşina

Când viteza legală este depăşită, copilul este anunţat în timp real de către personajul principal din joc şi este rugat să-l atenţioneze pe şofer pentru a încetini.

Copiii se plictisesc teribil în timpul drumurilor lungi cu maşina, iar părinţii sunt adesea nevoiţi să-şi împartă atenţia între şofat şi neastâmpărul celor mici. Lansat recent, scopul primului joc anti-plictiseală la drum lung, "Plimbă Ursul", este tocmai acela de a face călătoria cu automobilul mai plăcută atât pentru adulţi, cât şi pentru pici.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Plimbă Ursul" este un joc anti-plictiseală pentru drumurile lungi cu maşina, lansat de Publicis România şi Automobil Clubul Român, cu ajutorul căruia copiii învaţă reguli de circulaţie şi sunt implicaţi activ în siguranţa rutieră.

Atunci când este activată într-o maşină în mers, aplicaţia este direct influenţat de viteza reală a maşinii, prin GPS. Când viteza legală este depăşită, copilul este anunţat în timp real de către personajul principal din joc şi este rugat să-l atenţioneze pe şofer pentru a încetini. Dacă şoferul nu reduce viteza în timp util, copilul pierde puncte în joc sau jocul chiar se termină. 

Copiii ajung să fie ei cei care influenţează comportamentul părinţilor la volan, devenind veritabili copiloţi la drum lung. Mai important decat orice este, însă, că micuţii învaţă "din mers" că viteza excesivă nu aduce nimic bun, prin urmare jocul devine şi un instrument de educaţie rutieră.

Aplicaţia "Plimbă Ursul", dezvoltată de Publicis România, este un proiect al Automobil Clubului Roman în colaborare cu FIA (Federation Internationale de l'Automobile), în cadrul programului "Junior Copilot 2016" şi va fi disponibilă în curând pe App Store şi Google Play.

FOTO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările