OMV Petrom şi Enel X vor instala 10 staţii de reîncărcare rapidă în România

OMV Petrom şi Enel X vor instala 10 staţii de reîncărcare rapidă în România

OMV Petrom şi Enel X România vor instala, în următoarele luni, în staţiile de distribuţie a carburanţilor din reţelele OMV şi Petrom, 10 staţii de încărcare rapidă pentru automobilele electrice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Staţiile de reîncărcare rapidă vor fi instalate în staţii de carburanţi din reţeaua OMV şi Petrom, acoperind o distanţă de aproximativ 380 de kilometri pe drumurile principale din România, urmând a conecta oraşe din estul, centrul şi vestul ţării. În acest fel, OMV Petrom şi Enel X îşi continuă planurile pentru dezvoltarea reţelei de puncte de reîncărcare în România, încurajând mobilitatea rutieră a clienţilor prin intermediul vehiculelor electrice.
 
Toate staţiile de reîncărcare pentru maşini electrice instalate în cadrul parteneriatului vor avea o putere disponibilă de minimum 50 kW, iar un ciclu de încărcare pentru 80% din capacitatea bateriei unui autovehicul se va putea efectua în aproximativ 25 de minute. 
 
„Credem că răspunsul pentru nevoile de mobilitate ale clienţilor noştri este un mix care include carburanţi şi soluţii alternative. Prin acest parteneriat, contribuim la dezvoltarea infrastructurii naţionale de încărcare care să susţină tranzitul maşinilor electrice în România. Estimăm că, până la sfârşitul anului 2021, vor fi instalate în reţeaua noastră regională peste 40 de staţii de încărcare pentru maşini electrice”, a spus Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil. 
 
„Prin programele noastre de mobilitate electrică, ne-am propus să facilităm transportul electric oriunde în ţară, într-un mod sustenabil. Tocmai de aceea, ne bucurăm să putem oferi utilizatorilor de vehicule electrice din România, prin intermediul acestui parteneriat, mai multă flexibilitate pentru nevoile lor de mobilitate, contribuind totodată la dezvoltarea infrastructurii de încărcare, la nivel de ţară”, a declarat Marius Chiriac, CEO Enel X România.
 
OMV Petrom este prezent pe piaţa de distribuţie de carburanţi în România, Moldova, Bulgaria şi Serbia, operând o reţea de 802 staţii de alimentare sub mărcile OMV şi Petrom. 
 
Ponderea autoturismelor electrice şi hibride noi în totalul pieţei auto locale s-a situat, în prima jumătate a acestui an, la 3%, conform datelor statistice oferite de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările