Noul crossover compact al celor de la Ford a fost complet înnoit, cel puţin din punct de vedere al look-ui. Kuga a devenit mai aspectuos, kinetic designul fiind acum mai rafinat. Totuşi aplicarea acestuia pe vehiculele de oraş pare mai spectaculoasă.

Cu ocazia testului am reuşit să luăm un prim contact cu varianta cu motor 2.0 l TDCi. Acesta oferea 163 CP, avea o transmisie manuală cu şase trepte şi venea în echiparea Titanium. Am descoperit o maşină destul de corectă, cu o ţinută de drum bună.

Transmisia este bine etajată, dar pedalele par puţin cam noi şi uşor incomode pentru cei care poartă mărimi mari la picior. Partea frontală este complet redesenată, inclusiv motorului.

Designerii Ford au atins şi spatele maşinii, lămpile fiind modificate şi având acum un aspect mai alungit, întins până la nivelul aripilor spate. Sincer, noi aşteptam un aspect mai high tech al acestei maşini.

În interior, avem o mulţime de schimbări faţă de precedenta generaţie, dar mult prea puţine faţă de modelele Focus, Fiesta sau B-Max. Bordul are aceeaşi formă, la fel şi displayurile.

În interior găsim aceeaşi interfaţă Sync pe care o apreciem mai ales în combinaţie cu IOS-ul de la iPhone.

Ford Kuga este disponibil cu două motoare pe benzină: 1.6 EcoBoost de 150 CP sau 182 CP şi două motoare diesel: 2.0 TDCi de 140 CP sau 163 CP. Kuga poate fi comandat atât cu tracţiune exclusiv faţă, cât şi în versiunea 4WD, care presupune un sistem inteligent de tracţiune integrală, dezvoltat de Ford, menit să se adapteze celor mai diferite şi dificile condiţii de drum.

Pe Kuga reîntâlnim sistemele Active City Stop, care frânează automat la viteze mici pentru a preveni coliziunile, Adaptive Cruise Control cu Forward Alert şi ESP cu protecţie anti-răsturnare.

În premieră la Ford, avem sistemul inovator de deschidere automată a hayonului, fără folosirea mâinilor, adică prin mişcarea piciorului sub bara de protecţie spate.

În Romania, preţurile noului Kuga încep de la 24.800 € (cu TVA inclus) pentru echiparea Trend, 1.6 EcoBoost - 150 CP şi ajung la 31.550 € pentru Kuga Titanium, 2.0 TDCi - 163 CP.