Mercedes-Benz Vans lansează noul Mercedes-Benz Citan pe pieţele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mercedes-Benz Citan
Mercedes-Benz Citan

Mercedes-Benz Citan va fi livrat de la sfârşitul lunii octombrie în Germania şi Austria, urmând la rând şi alte pieţe europene. Noul Citan este disponibil atât ca Panel Van (furgon), cât şi ca Tourer şi în România, preţurile încep de la 19.408 euro cu TVA.

În România, preţurile încep de la 19.408 euro cu TVA pentru Citan 108 CDI ca furgon cu motor  diesel de  75 CP în linia de echipare de bază. 

Aceasta corespunde unui preţ net de 16.309 de euro fără TVA. Modelul Citan Tourer entry-level  110, cu motor pe benzină, de 105 CP - costă  22.781 euro cu TVA (preţ fără TVA: 19.143 euro).

La lansarea pe piaţă, gama de motoare a noului Citan va fi formată din trei variante diesel şi două pe benzină. Motorizările îndeplinesc normele de emisii Euro 6d. Toate motoarele au funcţia ECO start/stop. 

Pe lângă transmisia manuală cu şase trepte, cele mai puternice modele diesel şi pe benzină vor fi disponibile şi cu o transmisie cu dublu ambreiaj (DCT) cu şapte trepte.

MB Citan

Într-o prezentare generală succintă a noului Mercedes-Benz Citan sunt de menţionat capacitatea de încărcare a vehiculului comercial Citan de până la 2,9 m3, capacitatea sa de remorcare de 1,5 tone, până la şapte airbag-uri la bord ca dotare standard, dieselul de 114 CP al furgonului cu funcţie de overpower şi overtorque (se poate beneficia de până la 119 CP şi 295 Nm de cuplu  pentru scurt timp), asistentul de frânare (standard pe Citan Tourer; opţional pe Citan Furgon), echiparea cu până la două portiere glisante care oferă o deschidere largă de 615 milimetri, şi „Hey Mercedes”, asistentul vocal inteligent din cadrul MBUX (Mercedes-Benz User Experience), care poate înţelege până la 28 de limbi.

MB Citan

După calcule digitale şi testări, prototipurile şi autovehiculele pre-serie ale noului Citan au efectuat peste 500 de teste individuale în Europa. Pe parcursul a numeroase teste, autovehiculul comercial uşor a fost testat în două ierni şi două veri, cu temperaturi cuprinse între -25 °C şi +40 °C.

MB Citan

Citan reprezintă ultimul proiect de autovehicule noi pentru clienţii comerciali de la Mercedes-Benz Vans care utilizează un motor cu ardere internă. Toate autovehiculele viitoare vor fi disponibile exclusiv cu o variantă electrică. Un pas logic al acestei electrificări consistente este, astfel, noul eCitan.

Echipa Adevarul Auto a testat deja noul Mercedes-Benz Citan, un material cu versiunea Citan Van poate fi citit în ediţia din această săptămână a Weekend Adevărul.

MB Citan
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite