Mercedes Benz recheamă în service anumite modele din România

Mercedes Benz recheamă în service anumite modele din România

Mercedes-Benz România a revenit cu campania de rechemare în service şi cu modelele echipate cu motoare Euro 6b, anunţate deja pe site-ul Daimler.

Este vorba însă de mult mai puţine automobile, în acest caz. Mercedes-Benz a demarat, la solicitarea KBA (Autoritatea Germană pentru Vehicule), rechemarea unui număr de 26 de automobile afectate de o posibilă neconformitate a emisiilor motorului, scrie profit.ro. 
 
Cei de la KBA au acuzat Mercedes-Benz de existenţa unor dispozitive ilegale de manipulare, cerând de urgenţă rescrierea softului motorului. Daimler a ripostat, spunând că acuzaţia nu este întemeiată. 
 
Cu toate acestea, a fost demarată campania, care cuprinde nu mai puţin de 670.000 de automobile diesel cu motoare Euro 6b, ultima generaţie de astfel de motoare. Potrivit informaţiilor Daimler de pe site-ul oficial, modelele afectate sunt Vito 1.6 litri diesel (OM 622), C-Class 1.6 litri diesel (OM 626), ML/GLE/GL/GLS 3.0 litri diesel (OM 642), V-Class 2.2 litri diesel (OM 651) şi GLC 2.2 litri diesel (OM 651). Mai sunt şi alte modele, care vor fi anunţate individual.
 
Lista numerelor maşinilor din România care sunt rechemate poate fi văzută AICI
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: