Mercedes-Benz ar putea construi o uzină în Brazilia

Mercedes-Benz ar putea construi o uzină în Brazilia

Întrucât vânzările automobilelor de import au scăzut drastic în Brazilia din cauza creşterii taxelor, Daimler ia în considerare deschiderea unei facilităţi de producţie pentru piaţa locală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform publicaţiei germane Der Spiegel, linia de asamblare din Brazilia ar putea produce modelul Clasa C, volumul estimat pentru anul debutului, 2015, fiind de aproximativ 20.000 de autovehicule produse.

Oficialii mărcii germane nu au infirmat zvonurile apărute în presa locală, dar nici nu le-au confirmat. "Avem în vedere Brazilia pentru construcţia unei noi uzine, alături de alte câteva locaţii", a declarat un purtător de cuvânt al concernului Daimler.

Mercedes-Benz nu este primul constructor premium interesat de piaţa sud-americană, întrucât BMW a anunţat în urmă cu puţin timp că va construi o fabrică acolo, iar Audi a confirmat că decizia legată de o eventuală producţie de maşini în Brazilia va fi luată anul viitor. În acest fel, trio-ul premium german încearcă să profite din plin de o eventuală creştere a cererii pentru automobile, într-o ţară considerată a fi momentan cea de-a patra piaţă auto a lumii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările