Mercedes-Benz a prezentat cel mai accesbil SUV din gamă, EQA - noul model 100% electric FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mercedes-Benz EQA. FOTO Media Daimler
Mercedes-Benz EQA. FOTO Media Daimler

Mercedes-Benz a prezentat miercuri noul model entry-level din universul 100% electric al autoturismelor Mercedes-EQ, noul EQA.

EQA este noul model entry-level din universul 100% electric al autoturismelor Mercedes-EQ. Designul electro-estetic reprezintă filosofia de Lux Progresiv a brandului Mercedes-EQ.

Noul EQA este construit în Rastatt (Germania) şi Beijing (China). Sistemele de baterii pentru EQA sunt furnizate de uzina Accumotive din Kamenz, subsidiară Meredes-Benz. Uzina de baterii din Jawor, Polonia, este pregătită pentru producerea de baterii pentru modelele compacte Mercedes-EQ. Începând cu primăvara anului 2021, SUV-ul electric va fi disponibil pe pieţele din Europa.

Autoturismul dispune de funcţii Mercedes-Benz precum ENERGIZING Comfort sau MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Noul EQA este un membru al familiei de autoturisme compacte Mercedes-Benz, fiind totodată înrudit cu GLA. 

EQA dispune de toate caracteristicile aparte ale GLA-ului, îmbinate cu un sistem de propulsie electric, eficient.

Mercedes EQA

Electro-estetica design-ului subliniază Luxul Progresiv

EQA dispune de o grilă a radiatorului integrată într-un panou negru cu o stea centrată, elemente specifice Mercedes-EQ. Un alt element din universul Mercedes-EQ îl reprezintă benzile luminoase marcante din faţă şi spate. O bandă orizontală din fibră optică conectează luminile de zi şi farurile full-LED, asigurând astfel un nivel ridicat de recognoscibilitate, atât ziua cât şi noaptea. Interiorul farurilor se bucură de un nivel înalt de calitate, precizie şi atenţie la detalii: accente albastre în interiorul faturilor consolidează semnnătura luminoasă a Mercedes-EQ. Farurile LED din spate se îmbină perfect cu banza luminoasă LED, accentuând astfel impresia de amploare în partea din spate a EQA-ului. De asemenea, plăcuţa de înmatriculare a fost mutată pe bara de protecţie. Acest model dispune exclusiv de jante dintr-un aliaj uşor, cu un design bi sau tricolor, de până la 20 de inch, cu accente decorative rose-gold sau albastre.

În funcţie de echiparea aleasă, autovehiculul se poate încadra la „Valori minime CO2/Consum” sau la „Valori Maxime CO2/Consum”.

Modelul EQA 250 va fi disponibil în Germania la preţuri de la 47.540 euro. Pe baza preţului net de listă de 39.950 de euro, clienţii pot beneficia de bonusul de mediu de 6000 de euro oferit de guvernul federal şi de 3000 de euro de la Mercedes-Benz în calitate de producător.

Mercedes EQA
Mercedes EQA
Mercedes EQA
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite