Maserati a lansat în România noul Ghibli. Preţurile pornesc de la 67.704 euro

Maserati a lansat în România noul Ghibli. Preţurile pornesc de la 67.704 euro

FOTO Dragoş Savu / Maserati România

Fanii tridentului italian ce nu-şi permiteau o limuzină precum Quattroporte au acum o alternativă: constructorul din Peninsulă a lansat Ghibli, o berlină de clasă mare menită să atace un segment de volum, dominat de trio-ul german Audi A6 - BMW Seria 5 - Mercedes-Benz Clasa E.

Creşterea vizată de Maserati pentru următorii ani nu putea fi consolidată decât printr-un automobil produs în număr mare, care să atace un segment popular al pieţei la nivel global, cu preţuri mai mici decât cele ale limuzinei Quattroporte. Astfel a luat naştere Ghibli, o berlină ce atacă fără menajamente trio-ul enumerat mai sus, dar se ridică la nivel de preţuri până aproape de Audi A7, BMW Seria 6 Gran Coupe şi Mercedes-Benz CLS, apartenentele unei nişe foarte bănoase pentru constructori.

Oficialii mărcii descriu Ghibli ca fiind un potenţia succes, ce va ridica numărul comenzilor la valoarea de 50.000 de unităţi anual, estimată a fi atinsă înainte de anul 2015.

Pentru a face faţă concurenţei serioase din segment, italienii au pregătit două versiuni pe benzină, Ghibli şi Ghibli S, amandouă cu acelaşi propulsor V6 twin-turbo de 3.0 litri, dar şi o variantă în premieră pentru constructorul italian şi anume un motor diesel V6 turbo. Toate vor fi cuplate unei transmisii automate cu opt rapoarte, iar echiparea Ghibli S poate primi şi tracţiune integrală.

O altă premieră a variantei Ghibli Diesel este reprezentată de utilizarea sistemului Start / Stop, primul disponibil pe un Maserati în toată istoria mărcii.

Nevoia italienilor de a fi diferiţi într-un segment conservator se vede şi la nivelul habitaclului, acolo unde au apărut materiale şi linii noi. Pasionaţii de tehnologie pot comanda chiar şi hotspot WiFi WLAN, alături de sistemul audio cu până la 15 difuzoare Bowers & Wilkins şi ecranul sistemului multimedia de 8,4” (Maserati Touch Control).

  Putere (CP) 0-100 km/h Viteza maximă (km/h) Preţ (TVA inclus)
Ghibli 330 5.6 263 69.688
Ghibli S 410 5 285 82.832
Ghibli S Q4 410 4.8 284 85.932
Ghibli Diesel 275 6.3 250 67.704

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: