„Înainte de închirierea maşinii se recomandă să compari ofertele, astfel încât cea aleasă să corespundă nevoilor tale, disponibilităţilor şi bugetului alocat. De regulă, o maşină se închiriază având în vedere trei considerente: numărul de persoane cu care călătoreşti şi al bagajelor, numărul kilometrilor pe care vrei să îi parcurgi şi caracteristicile maşinii, acestea din urmă fiind diferite în funcţie de zona pe care vrei să o vizitezi", ne-a declarat Laura Pascu de la ECC România. Spre exemplu, pentru o zonă montană se recomandă o maşină cu o capacitate mare, iar pentru vizitarea unei zone istorice o maşină de dimensiuni mai mici.

Un alt sfat important ne este dat de Răzvan Popescu, director la BDT Rent:

„Trebuie verificat anul de fabricaţie al maşinii, starea anvelopelor, numărul de kilometri, precum şi starea generală a maşinii. O maşină din sectorul închirierilor auto parcurge, în medie cam 35.000 kilometri pe an. De aceea este bine să verificaţi că totul este în parametri normali".

Odată făcută alegerea companiei şi a maşinii pe care vrei să o închiriezi trebuie să te decizi cum faci rezervarea: online, prin intermediul site-ului companiei sau al platformelor web specializate sau direct de la ghişeul companiei.

Un alt sfat important ne este dat de Răzvan Popescu, director la BDT Rent: „Trebuie verificat anul de fabricaţie al maşinii, starea anvelopelor, numărul de kilometri, precum şi starea generală a maşinii. O maşină din sectorul închirierilor auto parcurge, în medie cam 35.000 kilometri pe an. De aceea este bine să verificaţi că totul este în parametri normali".

Noi vă sfătuim:

  • verifică, înainte de a face rezervarea, ce au spus alţi consumatori despre compania de la care vrei să închiriezi maşina sau despre platforma online;

  • verifică dacă maşina pe care doreşti să o închiriezi este cea care corespunde cel mai bine nevoilor tale;

  • nu încerca să te ghidezi doar după preţ, condiţiile de închiriere sunt cele care ar trebui să îţi ofere siguranţa unei închirieri fără probleme.