Hyundai a prezentat noul model SUV Fuel Cell

Hyundai a prezentat noul model SUV Fuel Cell

Hyundai a prezentat în avanpremieră noul SUV cu celulă de combustibil, înainte de prezentarea oficială programată pentru începutul anului viitor. Noul FCEV are la bază designul modelului concept prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2017.

Ştiri pe aceeaşi temă

În comparaţie cu predecesorul sau, noul model furnizează 163 CP, are un randament sporit cu 20% şi asigură o pornire la rece la temperaturi mai scăzute (-30 grade Celsius). Pentru mai multă eficientă, performanţele celulei de combustibil, consumul de hidrogen şi componentele cheie au fost optimizate. Autovehiculul vizează o autonomie de aproximativ 800 km cu un plin de hidrogen (conform noului ciclu european de conducere – NEDC). 

Hyundai va prezenţa noul SUV pe hidrogen la începutul anului viitor în Coreea, iar apoi pe pieţele nord-americane şi europene. Compania va luă în considerare şi extinderea disponibilităţii în regiunile cu potenţial de creştere pentru vehiculele ecologice, cum ar fi China. 

Planuri de viitor - Lansarea versiunii electrice a SUV-ului Kona, cu autonomie de 390 km, pentru prima jumătate a anului 2018, lansarea versiunii electrice a modelului Genesis pentru 2021, lansarea unui nou model electric, cu autonomie de 500 km, pentru distante lungi, după anul 2021


Hyundai este primul constructor auto din lume care a introdus o linie de producţie de serie pentru autovehiculele cu celule de combustibil pe bază de hidrogen. ix35 / Tucson Fuel Cell a devenit în anul 2013 primul autovehicul Fuel Cell produs în masă. Compania a demarat cercetarea în domeniul tehnologiei celulelor de combustibil în anul 1998, dezvoltând primul vehicul cu celulă de combustibil bazat pe SUV-ul Santa Fe, în cadrul unei colaborări cu CaFCP (Parteneriatul California pentru celulele de combustibil).

citeste totul despre: