Hyundai împrospăteaza gama i20

Hyundai împrospăteaza gama i20

Hyundai i20 şi i20 Active, deşi un succes pentru constructorul coreean, erau din altă eră privite prin din perspectiva noilor modele i30 sau Kona. Dar acest minus a fost remediat cu faceliftul aplicat gamei şi prezentat astăzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hyundai continuă succesul înregistrat pe segmentul B lansând noile i20. Pentru a răspunde aşteptărilor clienţilor, versiunile în cinci uşi şi Active dispun de un design actualizat, precum şi de dotări de siguranţă Hyundai SmartSense. Modelele beneficiază de transmisia cu dublu ambreiaj în şapte trepte (7 DCT) pentru un confort optim la volan, precum şi de sistemul Idle Stop and Go (ISG), care contribuie la reducerea emisiilor de CO2.  
  
 “i20 este unul dintre cele mai bine vândute modele ale noastre din Europa în ultima decadă.”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice Preşedinte Marketing & Produs Hyundai Motor Europa. “Prin actualizarea designului, nivelului de siguranţă, precum şi a gamei de motorizări, continuăm să ne adaptăm aşteptărilor consumatorilor noştri, pentru a ne asigură succesul în segment.”  
  
 Design exterior  
Pentru sporirea atractivităţii versiunii în cinci uşi, barele de protecţie faţă / spate şi blocurile optice spate au fost redesenate. Nouă formă a hayonului integrează placa cu numărul autovehiculului. Plafonul în două tonuri oferă opţiuni suplimentare de personalizare. Clienţii pot alege dintr-o gamă de 10 nuanţe de caroserie: Tomato Red, Champion Blue şi Clean Slate, care se alătura culorilor existenţe Passion Red, Aqua Sparkling, Cashmere Brown, Sleek Silver, Stardust, Polar White şi Phantom Black.  
 
Design interior 
Cu un habitaclu spaţios şi confortabil, i20 oferă şi un portbagaj cu o capacitate substanţială de 326 litri (VDA). Noul interior „Blue” propune o inserţie de culoare albastră care traversează planşă de bord şi accentuează mânerele portierelor. „Red Point” şi „Blue Point” oferă posibilitatea clienţilor de a personaliza habitaclul cu accente roşii sau albastre. i20 oferă în continuare, că alternativă, cele două interioare „Black” şi „Greyish Blue”. 

  
Sisteme avansate de conectivitate  
Pentru fiecare model i20, clienţii pot opta între patru sisteme audio. În plus faţă de sistemul audio cu ecran de 3,8 inch, Hyundai oferă un nou ecran monocrom de 5 inch. Noul display audio de 7 inch oferă o conectivitate rapidă: clienţii pot sincroniza conţinutul telefonului mobil, utilizând Apple CarPlay / Android Auto sau pot utiliza sistemul de navigaţie al telefonului. Sistemul de infotainment cu ecran de 7 inch, care integrează funcţiile de navigaţie, media şi conectivitate, suportă atât Apple CarPlay, Android Auto, cât şi Live Services. 
 i20 este disponibil în trei versiuni de motorizare pe benzină: 
- Kappa 1 litru T-GDI (disponibil pe întreagă gamă i20) în două variante:100 CP cu transmisie manuală în cinci trepte şi 120 CP-cu o cutie manuală în şase trepte; ca alternativă, ambele pot fi asociate transmisiei cu dublu ambreiaj în şapte trepte – o premieră Hyundai pentru gamă i20;  
- Kappa 1.2 litri (disponibil pe versiunile în cinci uşi şi Coupe în trei uşi) - 75 CP sau 84 CP, ambele asociate cutiei manuale în cinci trepte;  
- Kappa 1.4 litri (disponibil pe i20 Active) care dezvoltă 100 CP şi este asociat unei cutii manuale în şase trepte. 
   
Sistemul Idle Stop and Go (ISG), o dotare standard pe gamă i20, contribuie la reducerea consumului de carburant, a emisiilor de CO2 şi la creşterea eficienţei. Economia de carburant rezultată în urmă utilizării ISG va fi evidenţa mai ales în condiţii de rulare urbană, sistemul oprind automat motorul atunci când vehiculul staţionează. Motorul 1.0 T-GDI este echipat cu un filtru de particule încorporat, care contribuie la îmbunătăţirea performanţelor ecologice. Gamă de motorizări i20 răspunde reglementărilor Euro 6d temp. 

Hyundai SmartSense 
Pentru a răspunde standardelor europene, noul i20 este dotat cu cele mai recente sisteme de siguranţă activă şi asistentă la condus Hyundai SmartSense. Printre acestea se număra: sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare (LDWS), sistemul de asistentă la menţinerea benzii de rulare (LKA), sistemul de asistentă la coliziune frontala (FCA), sistemul de avertizare a conducătorului auto (DAW) şi sistemul de asistentă pentru fază lungă (HBA).  
  
Sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare (LDWS) - i20 poate fi echipat cu sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare. LDWS avertizează conducătorul auto printr-un semnal vizual dublat de unul sonor, în cazul în care direcţia de rulare este schimbată fără semnalizare. 
  
Sistem de asistentă la menţinerea benzii de rulare (LKA) - Sistemul avertizează vizual şi sonor la mişcări nesigure la o viteză de peste 60km/h, corectând proactiv poziţia volanului, pentru a menţine autovehiculul pe bandă de rulare. 
  
Sistem de asistentă la coliziune frontala (FCA) în oraş şi interurban - FCA reprezintă o dotare opţională pentru i20. Este un sistem avansat de siguranţă activă care alertează conducătorul auto în caz de urgenţă şi frânează autonom dacă este necesar. Cu ajutorul senzorilor radar şi a camerei frontale, sistemul de asistentă la coliziune frontala (FCA) cu detectare pietoni avertizează vizual şi acustic conducătorul auto, aplicând automat o forţă de frânare a cărei intensitate creşte treptat, pentru a evită riscul unui accident sau pentru a reduce daunele atunci când o coliziune este inevitabilă.  
  
Sistem de avertizare a conducătorului auto (DAW) - Permite monitorizarea constanţa a stilului de condus, cu scopul de a detectă orice deviaţie neobişnuită a direcţiei sau alte semne de oboseală. Cu ajutorul DAW sunt analizate diverse semnale ale autovehiculului, precum unghiul de virare, cuplul la volan, poziţia vehiculului pe bandă de rulare sau timpul de condus. 
  
Asistentă pentru fază lungă (HBA) - În momentul în care modul auto este selectat, sistemul HBA detectează noaptea vehiculele care se deplasează atât din sensul opus, cât şi pe cele care au aceeaşi direcţie de deplasare, comutând astfel de pe fază lungă pe cea scurtă, în cazul în care condiţiile de drum o impun. Atunci când nu detectează alte vehicule în apropiere, sistemul reactivează automat fază lungă, pentru vizibilitate maximă. 
  
Modelele i20 beneficiază de cinci ani garanţie fără limită de kilometri, cinci ani asistentă rutieră şi cinci ani de verificări periodice. 
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: