Gerard de Rooy se alătură „Old school Dakar“

Gerard de Rooy se alătură „Old school Dakar“

Legendarul rally-raid spre Dakar nu a murit odată cu trecerea Oceanului Atlantic, în America de Sud. Există pentru nostalgici, pentru cei iubesc aventura originală ”Africa Eco Race”. O competiţie care anul acesta la categoria camioane T4 a fost câştigată de Gerard de Rooy, liderul echipei Petronas de Rooy Iveco din Olanda, şi al său Iveco echipat cu anvelope Goodyear.

Ştiri pe aceeaşi temă

După 6.000 de kilometri de traseu pe unele dintre cele mai dificile terenuri din lume, olandezul Gerard, cu echipajul său format din Derek Rodewald din Polonia şi Moi Torrellardona din Spania, au ajuns primii la linia de finish de la plaja Lac Rose, din apropierea Dakarului, capitala Senegalului.

Gerard şi, înainte de el, tatăl său Jan, sunt legende ale acestui tip de curse şi au debutat în forţă în "Dakar", o competiţie care are loc în prezent în America de Sud. S-au împlinit deja 11 ani de când Gerard a fost în Mauretania şi Senegal, iar această experienţă a condus la rezultatul obţinut în cursa "Africa Eco Race" din acest an, cel de-al 10-lea eveniment care este susţinut în calitate de "Veche Şcoală Dakar". Acesta a declarat: "Am avut un raliu cu adevărat bun, iar peisajul era la fel de frumos ca şi ultima oară când am fost aici. M-am bucurat atât de uimitoarele etape speciale, cât şi de duritatea lor, iar anvelopele nu m-au lăsat niciodată baltă. Mă uit înapoi la această cursă cu mare satisfacţie."

Pentru echiparea vehicului Iveco 4x4, Petronas Team De Rooy a ales dimensiunea standard 375/90R22.5 a profilului Goodyear ORD, echipare cu care s-a prezentat şi anul trecut în Dakar, în America de Sud, unde s-a bucurat de un loc pe podium. Goodyear şi Team de Rooy s-au bucurat de un parteneriat de lungă durată şi de succes, lucrând împreună pentru a asigura cele mai bune combinaţii şi setări pentru anvelope.

Din păcate, nu a fost posibil ca Gerard să câştige Africa Eco Race şi la general, maşinile şi quad-urile fiind clasificate împreună, dar De Rooy a fost foarte fericit să bată toate celelalte camioane.

Despre cursă

Africa Eco Race încearcă să minimizeze impactul unei astfel de curse asupra mediului înconjurător. Din acest considerent, participanţii sunt încurajaţi să folosească echipamente care reduc emisiile de noxe şi să se bazeze pe asistenţa şi materialele locale în timpul evenimentului.

Peste 100 de echipaje au participat la această cursă care a pornit de la Monaco în data de 31 decembrie 2017, trecând de la Sète, în Franţa, până la Nador, în Maroc, unde cursa în sine a început pe 2 ianuarie. Maşinile, quad-urile, motocicletele şi camioanele au sosit la Dakhla în data de 6 ianuarie după ce au traversat munţi şi deşerturi. De aici traseul s-a îndreptat spre interior, incluzând două etape în care s-au întâlnit câteva dintre cele mai dificile încercări, pentru a ajunge la linia de finish de la Dakar, din Senegal, pe 14 ianuarie, acoperind astfel un total de 6.000 de kilometri.

 

citeste totul despre: